Kall Currysås Recept

Kall Currysås Recept

Har du någonsin velat ha en snabb och enkel sås som lyfter din måltid till nästa nivå? Då är vår kalla currysås precis vad du letar efter. Denna sås är inte bara snabb att förbereda, utan den kräver också få ingredienser och har en robust smakprofil som förhöjer smakerna på ett brett spektrum av maträtter.

Att Tillaga Kall Currysås

Att tillaga kall currysås är otroligt enkelt och snabbt. Du behöver bara kombinera alla ingredienser i en skål och låta den stå i kylskåpet för att smakerna ska utvecklas. Det kräver ingen tillagningstid, vilket gör det perfekt för snabba måltider.

Användningsområden

Kall currysås är otroligt mångsidig. Den passar utmärkt med grillad kyckling eller som en dipp för grönsaker. Du kan även servera den med fisk eller skaldjur, eller använda den som dressing i en sallad.

Om du letar efter andra såsrecept som passar perfekt till olika rätter, titta gärna på vår fetaostsås. Det är en krämig och smakrik sås som passar utmärkt till grillade grönsaker eller som en bas för en läcker pastarätt.

Kost och Näringsinnehåll

En portion av vår kalla currysås innehåller omkring 70 kalorier, vilket gör den till ett relativt lågkalori-alternativ till andra krämiga såser. Dessutom är den rik på smak, vilket innebär att du inte behöver använda mycket för att få en smakrik måltid.

Förvaring och Hållbarhet

Kall currysås kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, vilket gör den perfekt att förbereda i förväg för veckans måltider. Se bara till att den förvaras i en tättslutande behållare för att behålla sin färska smak och konsistens.

Kall Currysås Recept

Kall Currysås

Denna kalla currysås är enkelt att göra och otroligt mångsidig. Perfekt att servera med kyckling, ris eller som en dipp. Den har en härlig kryddig smak av curry, vilket ger en exotisk touch till dina måltider.
4,81 från 26 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Sås
Kök Indiska
Portioner 4 portioner
Kalorier 88 kcal

Ingredienser
  

 • 2 dl majonnäs
 • 2 dl gräddfil
 • 1 msk curry
 • 1 msk citronsaft
 • Salt och peppar till smak
 • 1 msk finhackad färsk persilja valfritt

Gör så här

 • I en medium skål, kombinera majonnäs och gräddfil.
 • Tillsätt curry och citronsaft. Rör om väl så att alla ingredienser blandas ordentligt.
 • Smaka av med salt och peppar, och tillsätt persilja om du vill.
 • Täck skålen och låt såsen stå i kylskåp i minst en timme före servering så att smakerna kan blandas och utvecklas.
 • Servera kall.

Tips

Denna sås kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka. Det är en utmärkt sås att ha till hands för att snabbt lyfta smaken på en rad olika rätter.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 88kcal
Keyword Kall Currysås, Kall Sås till Lax
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top