Ett naturligt söt och smakfullt äppelmos, helt utan tillsatt socker. Ett perfekt tillbehör till pannkakor, havregrynsgröt, bakning eller bara att äta som det är. Cirka 40 kcal per portion.
Börja med att skala äpplena. Ta sedan bort kärnhuset och skär äpplena i mindre bitar.
Lägg de skalade äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt det koka upp på medelhög värme.
Sänk värmen när det börjar koka och låt äpplena sjuda i ca 20-30 minuter, eller tills de är mjuka och börjar falla isär. Rör om då och då för att förhindra att äpplena bränner fast i botten.
När äpplena är mjuka, ta bort kastrullen från värmen och använd en potatisstöt eller mixer för att mosa äpplena till önskad konsistens.
Om du vill, kan du tillsätta kanel för extra smak. Låt moset svalna innan du använder det i recept eller serverar det.
Äppelmoset kan förvaras i kylskåpet i upp till en vecka, eller fryses in för längre hållbarhet.
Tips
Smaklig måltid!
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier: 184kcal
Keyword Äppelmos
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!