Vitlöksbröd i Airfryer Recept – med ost

Vitlöksbröd i Airfryer

Att tillaga vitlöksbröd i en airfryer är ett snabbt och effektivt sätt att få till en krispig och smakrik förrätt eller tillbehör. Airfryern cirkulerar het luft runt brödet, vilket ger det en perfekt krispig yta utan att vara för torrt. Här är ett enkelt recept på hur du gör vitlöksbröd i din airfryer.

Varför Använda En Airfryer för Vitlöksbröd?

En av de största fördelarna med en airfryer är hastigheten. På bara några minuter kan du ha färdigt, krispigt vitlöksbröd utan den långa förvärmningstid som en traditionell ugn ofta kräver.

Tack vare airfryerns cirkulerande hetluft, får du ett bröd med en perfekt krispig yta utan att behöva tillsätta extra olja eller fett. Detta gör ditt vitlöksbröd inte bara godare men även något hälsosammare.

Hur Förbereder Man Vitlöksbröd för Airfryer?

Ett bra vitlöksbröd börjar med rätt bas. En baguette eller ciabatta fungerar utmärkt. Skär brödet i önskad tjocklek för att säkerställa jämn tillagning.

Kombinera rumstempererat smör med finhackad färsk vitlök, lite salt, och valfria örter som persilja eller oregano för extra smak. Bred smöret jämnt över brödskivorna.

Temperatur och Tid

För de flesta airfryermodeller rekommenderas en temperatur på omkring 180°C för att uppnå bästa resultat. Detta ger en gyllenbrun yta utan att bränna vitlöken.

Tillagningstiden kan variera beroende på din airfryermodell och tjockleken på ditt bröd, men generellt tar det mellan 3 till 5 minuter. Håll ett öga på brödet under tillagningen för att försäkra dig om att det inte bränns.

Vitlöksbröd i Airfryer

Vitlöksbröd i Airfryer

Att använda en airfryer för att tillaga vitlöksbröd är inte bara snabbt och enkelt, utan det ger också en härlig krispighet som är svår att uppnå i en traditionell ugn. Denna metod är perfekt för snabba middagar, festliga sammankomster eller bara som en läcker snack närhelst suget slår till.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 13 minuter
Måltid bröd, Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 6 portioner
Kalorier 280 kcal

Ingredienser
  

 • 1 baguette eller ciabatta skuren i skivor
 • 100 g smör rumstempererat
 • 3 vitlöksklyftor pressade eller finhackade
 • 2 msk färsk persilja finhackad (valfritt)
 • Salt efter smak
 • 100 g riven ost t.ex. mozzarella eller cheddar, valfritt

Gör så här

 • Blanda det rumstempererade smöret med pressad vitlök, finhackad persilja och en nypa salt tills allt är väl kombinerat.
 • Bred ett generöst lager av det vitlökssmör du just blandat på varje skiva av baguetten eller ciabattan.
 • Om du använder ost, strö den rivna osten jämnt över de smörade brödskivorna.
 • Ställ in airfryern på 180°C och låt den förvärmas i några minuter.
 • Lägg brödskivorna i airfryerkorgen. Beroende på storleken på din airfryer kanske du behöver göra detta i omgångar för att inte överbelasta korgen.
 • Kör airfryern på 180°C i cirka 5-8 minuter, eller tills brödskivorna är gyllenbruna och osten har smält. Tiden kan variera beroende på din airfryermodell och hur krispigt du föredrar ditt bröd.
 • Ta ut vitlöksbrödet ur airfryern och servera det varmt som en förrätt eller som tillbehör till din huvudrätt.

Tips

För en extra smakdimension kan du blanda in lite finhackad chili eller chili flakes i vitlökssmöret.
Airfryern är utmärkt för att återuppliva bröd som börjat bli lite stelt. Om du har dags gammalt bröd, använd det för att göra vitlöksbröd – resultatet blir lika got.
För en lättare version kan du minska mängden smör och välja en ost med lägre fettinnehåll.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 280kcal
Keyword eget vitlöksbröd, vitlöksbröd recept
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top