Frysta Köttbullar i Airfryer Recept

Frysta Köttbullar i Airfryer

En av de mest fantastiska aspekterna av att laga mat i en airfryer är dess mångsidighet. Airfryern har revolutionerat hur vi lagar mat hemma. Från att göra krispiga ”friterade” rätter utan den extra oljan, till att värma upp frysta matvaror till perfektion, har denna köksapparat blivit en favorit för många hemmakockar.

Varför laga frysta köttbullar i en Airfryer?

Frysta köttbullar i en airfryer är en fantastisk snabb och enkel lösning för middagen. Med hjälp av den hetluftstekningsteknik som airfryern använder, blir de frysta köttbullarna krispiga på utsidan och saftiga på insidan, allt på bara några minuter.

Dessutom behöver du inte tillsätta något extra fett, vilket gör detta till ett hälsosammare alternativ jämfört med traditionell fritering.

Använda Airfryer för andra frysta matvaror

Men airfryerns kapacitet sträcker sig långt bortom köttbullar. Du kan också använda den för att tillaga andra frysta rätter till perfektion. Till exempel, prova att tillaga frysta hamburgare eller frysta pommes i din airfryer för en snabb och enkel måltid.

Dessa maträtter blir precis lika krispiga och välsmakande som köttbullarna, utan det extra fettet från fritering.

Frysta Köttbullar i Airfryer

Frysta Köttbullar i Airfryer

Snabbt, enkelt och otroligt smakrikt. Med detta recept kan du få perfekt tillagade, krispiga köttbullar direkt från frysen på bara några minuter.
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 14 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 268 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g köttbullar

Gör så här

  • Förvärm din airfryer till 200 grader.
  • Lägg de frysta köttbullarna i airfryer-korgen. Se till att de inte ligger ovanpå varandra.
  • Tillaga köttbullarna i 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och gyllenbruna. Rör om dem halvvägs genom tillagningen för att säkerställa jämn tillagning.
  • Ta ut köttbullarna och låt dem svalna något innan servering.

Tips

Tiden kan variera beroende på storleken på dina köttbullar och vilken modell av airfryer du använder. Börja alltid med att kontrollera köttbullarna några minuter före den rekommenderade tillagningstiden för att försäkra dig om att de inte blir överstekta.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 268kcal
Keyword Ägg i Airfryer, Köttbullar, Köttbullar i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top