Vegansk Kolasås Recept – Mjölkfri

Vegansk Kolasås

Att vara vegan betyder inte att man måste offra sina favorit sötsaker. Med rätt ingredienser kan du göra något så klassiskt och gott som kolasås helt mjölkfri och vegansk. Denna veganska kolasås är riktigt läcker och du kommer inte ens att märka att den är helt utan mjölk.

Med bas av kokosmjölk och kokossocker, får du en kolasås med en rik, djup smak och en härlig krämig textur. Det är perfekt för alla som följer en vegansk diet, eller för dem som bara vill minska sitt intag av animaliska produkter.

Mjölkfri Kolasås

Kolasås är en av de mest älskade såserna och går hand i hand med allt från glass till äppelpaj. Men vad gör du om du är laktosintolerant, mjölkallergiker eller följer en vegansk diet? Du gör en mjölkfri variant, förstås!

Mjölkfri kolasås, som denna veganska variant, är gjord utan mjölkprodukter. Istället för traditionell grädde och smör, använder vi här kokosmjölk och kokossocker. Dessa ingredienser ger en otroligt rik och smakfull kolasås som passar alla, oavsett kostpreferenser.

Så, oavsett om du är vegan, laktosintolerant, mjölkallergiker eller bara vill prova något nytt, är denna mjölkfria kolasås perfekt för dig. Det är enkelt att göra, otroligt gott och ett fantastiskt alternativ till den traditionella kolasåsen.

Vegansk Kolasås

Vegansk Kolasås – Mjölkfri

Denna veganska kolasås är en ljuvlig variant på den traditionella kolasåsen men helt utan animaliska produkter. Den är otroligt enkel att göra och är perfekt till glass, pannkakor, tårtor eller bara att äta direkt med sked!
5 från 2 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 14 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Dessert, Sås
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 214 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl kokosmjölk fullfet
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp på medelvärme under omrörning.
  • När blandningen börjar koka, sänk värmen till låg och låt sjuda i cirka 15 minuter. Rör om då och då för att förhindra att det bränner vid.
  • Ta kastrullen från värmen och låt kolasåsen svalna. Den kommer att tjockna ytterligare när den kyls.
  • Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet. Såsen kan hålla i upp till en vecka.

Tips

Om du vill ha en tjockare kolasås kan du låta den sjuda lite längre. Var försiktig så att den inte bränner vid.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 214kcal
Keyword Vegansk Kolasås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top