Korv i Airfryer Recept – Enkelt och snabbt

Korv i Airfryer

Att tillaga korv i en airfryer är ett utmärkt sätt att få dem väl tillagade med en krispig yta utan extra olja eller fett. Airfryern är känt för sin förmåga att tillaga mat snabbt och jämnt, vilket gör den idealisk för korv av alla typer – från bratwurst och chorizo till vegetariska korvar.

Airfryern värms upp snabbt och kan tillaga korv på kortare tid jämfört med ugn eller stekpanna.

Perfekta Korvar för din Airfryer

Att tillaga korv i en airfryer är ett utmärkt sätt att få fram en härlig stekyta och bevara saftigheten inuti. Tack vare airfryerns snabba cirkulation av het luft, kan du tillaga en mängd olika korvsorter effektivt och hälsosamt. Här är några exempel på korvar som passar perfekt att tillaga i en airfryer:

 1. Bratwurst: Dessa tyska korvar blir särskilt goda i airfryer, då de får en krispig yta och behåller sin saftighet inuti.
 2. Chorizo: Den spanska kryddiga korven blir extra smakrik när den tillagas i airfryer.
 3. Wienerkorv: Klassiska wienerkorvar blir snabbt färdiga och behåller sin smak och textur.
 4. Köttbullar (korvformade): Inte tekniskt en korv, men köttbullar formade som små korvar blir fantastiskt goda när de tillagas i airfryer.
 5. Italienska korvar: Med sin rika smak av örter och kryddor blir de här korvarna perfekta i airfryer.
 6. Vegetariska och veganska korvar: För de som föredrar ett köttfritt alternativ, finns det många vegetariska och veganska korvar som blir utmärkta i airfryer.

Anledningen till att dessa korvar fungerar så bra i airfryer är att de tillagar jämnt och snabbt, vilket gör dem till en idealisk middagslösning. Dessutom krävs mindre olja jämfört med stekning, vilket gör rätten hälsosammare. Det är också ett enkelt och smidigt sätt att tillaga korv, oavsett om det är till en snabb lunch, middag eller till och med som tilltugg.

Korv i Airfryer

Korv i Airfryer

Att tillaga korv i en airfryer är ett snabbt, enkelt och hälsosamt alternativ som ger utmärkt smak och konsistens. Detta gör det till ett perfekt val för en snabb middag eller som en del av en större måltid. Smaklig måltid!
4,28 från 11 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 2 portioner
Kalorier 198 kcal

Ingredienser
  

 • 1 Korv efter eget val köttbaserade eller vegetariska

Gör så här

 • Förbered Korven: Om korvarna är ihopkopplade, separera dem försiktigt. Du behöver inte sticka hål i korvarna, eftersom airfryern tillagar dem jämnt utan att de spricker.
 • Förvärma Airfryern: Förvärma din airfryer till cirka 180°C.
 • Placera Korven i Airfryerkorgen: Lägg korvarna i korgen. Se till att det finns utrymme mellan varje korv så att luften kan cirkulera fritt.
 • Tillagningstid: Tillaga korvarna i ca 8-12 minuter. Tiden kan variera beroende på korvtyp och airfryermodell. Halvvägs genom tillagningen, vänd på korvarna för jämn tillagning.
 • Kontrollera Tillagningen: Korvarna är klara när de har en jämn gyllenbrun färg och en intern temperatur på minst 71°C för köttkorvar. Vegetariska korvar behöver bara bli varma igenom.

Tips

För extra smak, kan du krydda korvarna med dina favoritkryddor innan tillagning.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 198kcal
Keyword Bratwurst i Airfryer, Chorizo i Airfryer, Korv i Airfryer, veganska korvar i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top