Koka Potatis i Micro Recept

Koka Potatis i Micro Recept

Att koka potatis i mikrovågsugnen är inte bara snabbt och enkelt, men det är också ett utmärkt alternativ när du vill tillaga en mindre mängd potatis utan att behöva använda spisen.

Vare sig du behöver potatis för en sidorätt, som en bas för en härlig gryta eller för att slutföra en måltid, kommer denna metod att bli din bästa vän.

Så Fungerar Det

Kokning av potatis i mikrovågsugnen fungerar genom att värmen genereras direkt i maten snarare än att den överförs genom luft, vatten eller från pannan, vilket skapar ett snabbt och effektivt sätt att tillaga mat.

Du behöver bara välja din potatis, sticka hål i den för att låta ångan komma ut och sedan koka den på hög effekt i din mikrovågsugn. Tiden det tar beror på storleken på potatisen och effekten på din mikrovågsugn, men generellt sett tar det mellan 5-10 minuter.

Användning Av Kokad Potatis

Kokad potatis kan användas i en mängd olika recept och måltider. Du kan servera den som den är med lite smör och salt, eller lägg till dina favoritkryddor och örter för extra smak. Den kan också användas som en bas för grytor eller soppor, eller skivas och grillas för att göra en härlig sallad.

Om du är en fan av bacon i micro, varför inte prova att servera din kokade potatis med lite krispigt bacon på toppen? Kombinationen av den mjuka potatisen med det krispiga baconet är en riktig vinnare.

Att Välja Rätt Potatis

Det finns många olika sorters potatis att välja mellan och alla har sina egna unika egenskaper. Några populära sorters potatis inkluderar King Edward och Maris Piper, som båda är bra allroundalternativ.

För kokning i mikrovågsugnen är det bäst att välja potatisar av medium storlek, eftersom de inte behöver så lång tid att koka och kommer att bli mjuka och fluffiga inuti.

Matlagning Med Mikrovågsugnen

Mikrovågsugnen är ett otroligt mångsidigt köksredskap och kan användas till mycket mer än att bara värma upp mat. Som vi har sett kan du använda den för att koka potatis, men du kan också använda den för att tillaga en mängd olika andra rätter.

Från bakad potatis i micro till läckra såser och mycket mer.

Koka Potatis i Micro Recept

Koka Potatis i Micro

Att koka potatis i mikrovågsugnen är ett snabbt och enkelt sätt att laga denna populära råvara, perfekt för snabba middagar eller när du bara vill ha något lätt. Här är ett enkelt recept för att koka potatis i mikron.
5 från 3 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 2 potatisar
Kalorier 130 kcal

Ingredienser
  

  • 2 potatisar
  • Salt
  • Smör valfritt

Gör så här

  • Tvätta potatisarna noggrant för att avlägsna eventuell smuts eller skräp. Du kan skala dem om du vill, men du kan också lämna skinnet på för extra näringsvärde.
  • Stick flera hål i potatisarna med en gaffel. Detta tillåter ångan att komma ut under tillagningen och förhindrar att potatisen spricker.
  • Placera potatisarna på en mikrovågsugnssäker tallrik. Strö över lite salt på potatisarna.
  • Koka potatisarna i mikrovågsugnen på hög effekt i 5-10 minuter, eller tills de är mjuka när du sticker in en kniv eller gaffel. Tiden varierar beroende på storleken på potatisen och effekten på din mikrovågsugn.
  • Låt potatisarna vila i några minuter efter tillagningen, sedan kan du skära dem i halvor och servera med smör eller din favoritsås.

Tips

Du kan servera den som den är med lite smör och salt, eller lägg till dina favoritkryddor och örter för extra smak.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 130kcal
Keyword Potatis
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top