Kall Sås till Lax Recept | Dillsås

Kall Sås till Lax

Det finns få saker i livet som är lika tillfredsställande som att njuta av en perfekt grillad eller ångad bit lax, men vad som kan förbättra upplevelsen ännu mer är att ha den perfekta såsen att servera den med. Vår kall sås till lax är ett enkelt, men smakrikt tillägg som lyfter din fisk till nästa nivå.

Hur Man Lagar Kall Sås till Lax?

Att laga en kall sås till lax behöver inte vara komplicerat. Allt som krävs är några få ingredienser som du kanske redan har hemma: crème fraîche, dill, citronsaft, samt lite salt och peppar.

Blandningen kräver ingen uppvärmning, vilket gör det till ett snabbt och enkelt alternativ när du vill ha något lite mer sofistikerat än din vanliga majonnäs eller remouladsås.

För att göra såsen, blanda helt enkelt ingredienserna tillsammans och låt det vila i kylskåpet för att låta smakerna sammanfoga sig.

Denna sås kan göras i förväg, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för middagsfester eller andra tillfällen när du vill förbereda så mycket som möjligt innan gästerna anländer.

Användningar för Såsen

Denna kalla sås är utmärkt för lax, men den är också mångsidig nog att användas med andra rätter. Prova den med grillad kyckling, kall pasta, eller till och med som en dipp för grönsaker.

Oavsett hur du väljer att använda den, kommer denna kalla sås att lägga till ett uppfriskande och krämigt element till dina måltider.

Relaterade recept

Om du gillade den här såsen, varför inte prova vår sås till kyckling? Liksom med laxsåsen, är det här en enkel och smakrik recept som är perfekt för att höja smaken på dina kycklingrätter.

Dessutom, eftersom båda såserna är så snabba och enkla att göra, kan du lätt förbereda dem samtidigt för att ha ett urval av smaker tillgängliga vid matbordet.

Tips för Bästa Resultat

När du gör denna kalla sås till lax, finns det några saker du kan tänka på för att få bästa möjliga resultat. För det första, använd färsk dill om möjligt. Färsk dill har en mycket starkare och mer distinkt smak än torkad dill.

För det andra, anpassa mängden citronsaft efter din egen smak. Vissa tycker om en stark citronsmak, medan andra föredrar en mer subtil not. Prova dig fram och hitta det perfekta förhållandet för dig!

Kall Sås till Lax

Kall Sås till Lax

Detta är en lätt och krämig kall sås som är perfekt för servering med grillad eller ångkokt lax. Det ger en uppfriskande och lätt smak som komplement till den rika smaken av laxen.
3,34 från 3 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Sås
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 108 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Blanda crème fraîche, dill och citronsaft i en skål.
  • Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha mer citronsmak, tillsätt mer citronsaft.
  • Låt såsen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Servera kallt med grillad eller ångkokt lax.

Tips

Denna sås är inte bara lätt att göra, utan den är också mycket mångsidig. Den passar perfekt till lax, men du kan även prova den med andra fisk- eller skaldjursrätter. Med dess krämiga konsistens och uppfriskande smak av dill och citron, kommer denna sås säkert att bli en favorit vid matbordet.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 108kcal
Keyword dillsås, Gochujangsås, Kall Sås till Lax
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top