Jordgubbsmojito Recept | Moijto med jordgubbar

jordgubbsmojito

Sommaren är här, och vad kan vara bättre än att njuta av en kall och uppfriskande jordgubbsmojito när solen skiner och temperaturen stiger? Denna fruktiga och smakrika variant av den klassiska mojiton är både läskande och enkel att göra.

Med söta jordgubbar, syrlig lime och frisk mynta skapar den en perfekt balans mellan smaker som får dig att drömma dig bort till soliga stränder och varma sommarkvällar. I denna artikel kommer vi att dela med oss av ett enkelt recept på jordgubbsmojito samt några tips och tricks för att göra den bästa möjliga drinken för dina sommarfester.

Hemligheten bakom en perfekt jordgubbsmojito

För att göra den perfekta jordgubbsmojiton krävs det inte bara rätt ingredienser, utan även lite kärlek och omsorg. Här är några tips för att försäkra dig om att din mojito blir så god som möjligt:

 1. Använd färska ingredienser: Färska jordgubbar, mynta och lime är nyckeln till en välsmakande jordgubbsmojito. Se till att välja mogna jordgubbar och gröna, fräscha myntablad för att få fram de bästa smakerna i din drink.
 2. Muddla försiktigt: När du muddlar jordgubbar, mynta och lime är det viktigt att göra det försiktigt. Du vill frigöra smakerna utan att krossa myntabladen för mycket, eftersom det kan göra drinken bitter. Använd en mortel eller en träslev och tryck lätt mot ingredienserna tills de är väl blandade och frigör sina smaker.
 3. Anpassa sötman efter din smak: Mängden socker i en mojito kan variera beroende på hur söta jordgubbarna är och hur sött du föredrar din drink. Anpassa mängden socker eller sockerlag efter dina smakpreferenser och tveka inte att smaka av under processen.

Alkoholfria alternativ och smakvariationer

Om du föredrar en alkoholfri jordgubbsmojito eller vill prova något nytt finns det många alternativ och smakvariationer att välja mellan. Här är några idéer:

Alkoholfri jordgubbsmojito

För en alkoholfri variant kan du enkelt byta ut den vita romen mot mer club soda eller kolsyrat vatten. Resultatet blir en läskande och smakrik drink som passar alla åldrar och smaker.

Jordgubbsmojito med basilika

Om du vill prova en annorlunda smakkombination kan du ersät

ta myntabladen med färska basilikablad. Basilikans kryddiga och aromatiska smak kompletterar jordgubbarna och lime väl och ger en intressant twist på den klassiska jordgubbsmojiton.

Blanda frukt och bär

Jordgubbar är en utmärkt grund för en fruktig mojito, men du kan även experimentera med andra frukter och bär för att skapa nya smakkombinationer. Prova att tillsätta hallon, blåbär, mango eller passionsfrukt för en annan smakupplevelse.

Byt ut sockret mot en naturlig sötning

Om du föredrar att använda naturliga sötningsmedel kan du byta ut sockret mot honung, agave, lönnsirap eller stevia. Detta ger inte bara en hälsosammare twist på din jordgubbsmojito, utan kan även bidra med en unik smakprofil.

jordgubbsmojito

Jordgubbsmojito – moijto med jordgubbar

Jordgubbsmojito är en fräsch och fruktig variant av den klassiska mojiton. Med söta jordgubbar, syrlig lime och mynta blir denna somriga drink både läskande och smakrik. Perfekt att njuta av på varma dagar eller vid festliga tillfällen.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Dryck
Kök Kuba
Portioner 2 drinkar
Kalorier 205 kcal

Ingredienser
  

 • 8-10 jordgubbar
 • 10-12 färska myntablad
 • 1 lime skuren i klyftor
 • 2 teskedar socker alternativt sockerlag
 • 120 ml vit rom
 • Krossad is
 • Club soda eller kolsyrat vatten
 • Extra jordgubbar limeklyftor och myntablad för garnering

Gör så här

 • Skölj jordgubbarna och skär bort blasten. Dela jordgubbarna i mindre bitar och placera dem i en shaker eller en stor glasburk.
 • Tillsätt myntabladen, limeklyftorna och sockret (eller sockerlaget) i shakern eller burken med jordgubbarna.
 • Använd en mortel eller en träslev för att muddla (krossa) jordgubbarna, myntabladen och limeklyftorna tillsammans. Detta kommer att frigöra smakerna och blanda dem med sockret.
 • Tillsätt den vita romen i blandningen och rör om väl.
 • Fyll två glas med krossad is och häll jordgubbsmojitoblandningen jämnt över isen i de två glasen.
 • Toppa upp glasen med club soda eller kolsyrat vatten och rör om försiktigt.
 • Garnera glasen med extra jordgubbar, limeklyftor och myntablad. Servera jordgubbsmojiton med sugrör och njut av denna läskande sommardrink!

Tips

Tips: Om du föredrar en alkoholfri jordgubbsmojito kan du enkelt byta ut den vita romen mot mer club soda eller kolsyrat vatten.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 205kcal
Keyword Jordgubbsmojito, moijto med jordgubbar
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top