Halloumi i Airfryer Recept

Halloumi i Airfryer

Airfryern har snabbt blivit en favorit i köket hos många, och det är inte svårt att förstå varför. Denna mångsidiga apparat kan snabbt och enkelt tillaga en mängd olika rätter, och en av de mest populära är utan tvekan halloumi.

Halloumi är en traditionell cypriotisk ost som är känd för sin förmåga att behålla sin form när den tillagas, vilket gör den till ett utmärkt val för stekning, grillning och nu, även tillagning i airfryer. Denna metod ger halloumin en otroligt krispig yta, samtidigt som osten behåller sin mjuka och saftiga konsistens inuti.

Att laga halloumi i airfryer är också snabbare och mindre rörigt än traditionella metoder, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för en snabb och enkel måltid.

Hur Får Man Krispig Halloumi i Airfryer?

Precis som med en traditionell ugn, är det bäst att förvärma din airfryer innan du börjar laga. Detta hjälper till att säkerställa att halloumin börjar tillagas omedelbart när du lägger den i korgen, vilket bidrar till att skapa en krispigare yta.

Att pensla halloumin med en liten mängd olja innan tillagning kan hjälpa till att skapa en ännu krispigare yta.

Se till att halloumi-skivorna inte överlappar varandra i airfryerkorgen. Om de ligger för nära varandra kan de ånga snarare än att steka, vilket resulterar i en mindre krispig yta.

Halloumi i Airfryer

Halloumi i Airfryer

Halloumi, en populär ost från Cypern, blir extra krispig och läcker när den tillagas i en airfryer. Perfekt för en snabb och enkel middag eller som ett läckert tillbehör till en sallad eller wrap.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Cypern
Portioner 2 portioner
Kalorier 323 kcal

Ingredienser
  

 • 1 paket halloumi ca 200g
 • 1 msk olivolja
 • 1/2 tsk rökt paprika
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

 • Börja med att förvärma din airfryer till 200 grader Celsius.
 • Skär halloumin i 1 cm tjocka skivor.
 • Blanda olivolja, rökt paprika, vitlökspulver och svartpeppar i en skål. Pensla eller rulla halloumi-skivorna i kryddblandningen så att de blir jämnt täckta.
 • Lägg halloumi-skivorna i airfryern. Se till att de inte överlappar varandra för att säkerställa att de blir jämnt tillagade.
 • Tillaga i airfryer i cirka 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Skaka om korgen eller vänd på skivorna halvvägs genom tillagningen för att säkerställa jämn bryning.
 • Servera direkt ur airfryern för bästa resultat. Njut som de är, eller tillsammans med din favoritsallad eller wrap.

Tips

Halloumi från airfryer är ett utmärkt alternativ till stekt eller grillad halloumi. Det är snabbt, enkelt och ger en perfekt krispig yta med ett mjukt och saftigt inre. Smaklig måltid!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 323kcal
Keyword Halloumi Airfryer, ost i airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top