Halloumi Carbonara Recept

Halloumi Carbonara

Halloumi Carbonara – nu pratar vi om en riktig twist på den klassiska italienska pastarätten! Carbonara, som traditionellt görs med bacon eller pancetta, ägg, parmesan och svartpeppar, får här en unik och smakrik vändning med tillägget av halloumi.

Tänk dig: den salta och lite squeaky texturen av halloumi som möter den krämiga och tröstande carbonarasåsen. Det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur? Låt oss dyka in i detta kulinariska äventyr!

Halloumi Carbonara

Halloumi Carbonara

En kreativ twist på den klassiska carbonaran där den salta och tångiga halloumin ger en härlig kontrast till den krämiga såsen. Perfekt för dem som älskar ost och letar efter en ny spännande variant av en beprövad favorit.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 578 kcal

Ingredienser
  

  • 300 g spaghetti eller linguine
  • 250 g halloumi skuren i mindre bitar
  • 2 stora ägg
  • 100 g riven parmesan eller pecorino
  • 2 vitlöksklyftor fint hackade
  • 1 dl grädde valfritt, för extra krämighet
  • Nymalen svartpeppar
  • Färsk persilja hackad, för garnering
  • Olivolja för stekning

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen till al dente. Spara ett glas av pastavattnet och dränera resten.
  • Under tiden pastan kokar, stek halloumin i en stor stekpanna med lite olivolja på medelhög värme. Stek tills de är gyllene på båda sidor. Lyft ur halloumi-bitarna och lägg åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs och fräs vitlöken tills den är mjuk men inte brun.
  • I en skål, vispa ihop ägg, riven ost, grädde (om du använder) och svartpeppar tills det bildar en tjock sås.
  • Lägg den nykokta pastan i stekpannan med vitlök. Tillsätt halloumi-bitarna tillbaka.
  • Sänk värmen till låg och häll äggblandningen över pastan och halloumi. Rör om snabbt så att all pasta täcks av såsen. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills önskad konsistens uppnås.
  • Servera genast, toppad med färsk persilja och mer nymalen svartpeppar.

Tips

Carbonara är bäst när den är nylagad, men om du har rester kan du värma upp dem försiktigt på spisen, eventuellt med lite extra grädde eller pastavatten för att hålla den krämig.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 578kcal
Keyword Halloumi Carbonara, Halloumi pasta
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top