Grillad Pak Choi Recept

Grillad Pak Choi

Pak Choi, ofta känd i västerländska länder som Bok Choy, är en typ av kinesisk kål som inte bildar huvuden och har gröna bladblad med vit eller grön stil. Trots sin asiatiska ursprung är Pak Choi blivit alltmer populär i kök över hela världen tack vare dess krispighet och mångsidighet.

Användningar för Grillad Pak Choi

 1. Som ett sidospår: Grillad Pak Choi är det perfekta tillbehöret till en rad grillade proteiner, från biffar och kyckling till fisk och skaldjur. Dess lätt peppriga smak balanserar rika kött perfekt.
 2. I Sallader: Klipp den grillade Pak Choi i mindre bitar och kombinera med andra salladsingredienser som grillad paprika, grillad majs, och en tangy dressing för en härlig sommarsallad.
 3. Som en Bas för Skålar: Använd grillad Pak Choi som en smakfull bas för en ”grillbowl”, toppad med ditt val av proteiner, såser och andra grillade grönsaker.
 4. I Sandwiches och Wraps: För en hälsosam och krispig twist, lägg grillad Pak Choi i din favoritsandwich eller wrap. Den fungerar särskilt bra med asiatiska-inspirerade smörgåsfyllningar.
 5. Som ett Ingrediens i Asiatiska Rätter: Även om det är grillat kan Pak Choi fortfarande blandas i traditionella asiatiska rätter som nudelsoppor eller stekt ris för en extra dimension av smak.

Grillad Pak Choi är inte bara läckert men också näringsrikt, vilket gör det till ett hälsosamt tillskott till alla måltider. Med dess förmåga att ta på sig en mängd olika smaker och texturer, är grillad Pak Choi säker på att bli en ständigt närvarande på din grillmeny.

Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillning av Pak Choi förhöjer dess naturliga smaker, ger den en underbart rökig ton och förvandlar den till ett utmärkt komplement till såväl traditionella asiatiska rätter som västerländska grillrätter.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 6 minuter
Total tid 16 minuter
Måltid Tillbehör
Kök asiatiska
Portioner 4 portioner
Kalorier 48 kcal

Ingredienser
  

 • 2 stora pak choi
 • 2 msk olivolja
 • 2 vitlöksklyftor fint hackade
 • 1 tsk sesamolja valfritt
 • 1 msk sojasås
 • Några droppar fisksås valfritt
 • Salt och nymald svartpeppar efter smak
 • 1 tsk sesamfrön för garnering
 • Färsk koriander för garnering

Gör så här

 • Förbered grillen för direkt grillning och värm den till medium-hög värme.
 • Klipp bort ändarna av pak choi och dela dem på mitten längs med. Tvätta dem noggrant för att ta bort eventuell smuts.
 • I en stor skål, kombinera olivolja, vitlök, sesamolja, sojasås, fisksås (om du använder), salt och peppar. Lägg till pak choi och se till att de är helt täckta med marinaden.
 • Placera pak choi på grillen, skuren sida nedåt. Grilla i 2-3 minuter, eller tills de har fina grillmärken. Vänd och grilla den andra sidan i ytterligare 2-3 minuter.

Tips

Ta bort pak choi från grillen och placera dem på ett serveringsfat. Strö över sesamfrön och färsk koriander för garnering. Servera omedelbart.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 48kcal
Keyword grilla pak choi, Grillad Pak Choi
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top