Frysta Nuggets i Airfryer Recept – Chicken Nuggets

Frysta Nuggets i Airfryer

Att tillaga frysta nuggets i en airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att njuta av en krispig och smakrik måltid utan den extra oljan som kommer med traditionell fritering. Airfryern använder het cirkulerande luft för att tillaga maten, vilket ger nuggets en perfekt gyllenbrun yta och behåller saftigheten inuti. Här är ett grundläggande recept på hur du tillagar frysta nuggets i din airfryer.

Fördelarna med Airfryer

 • Hälsosammare Alternativ: Tillagning i airfryer minskar betydligt mängden fett i maten, vilket gör det till ett mer hjärtvänligt alternativ jämfört med djupfritering.
 • Bekvämlighet: Att tillaga frysta nuggets i airfryer är både snabbt och enkelt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för hektiska vardagar eller när man snabbt behöver få fram ett tilltugg.
 • Renlighet: Airfryer minskar spill och stök jämfört med traditionell fritering, vilket gör efterrätten mindre krävande.
 • Smak och Textur: Airfryern lyckas behålla den krispiga texturen och den saftiga insidan som är kännetecknande för perfekt tillagade nuggets.

Tips för Perfekt Tillagade Frysta Nuggets

 1. Förvärm Din Airfryer: Även om detta steg ofta kan hoppas över, hjälper en förvärmd airfryer till att uppnå en jämnare tillagning och en krispigare yta.
 2. Undvik Överbelastning: För att säkerställa att den heta luften kan cirkulera fritt och tillaga nuggets jämnt, bör du undvika att överbelasta airfryerkorgen.
 3. Vänd Halvvägs: För bästa resultat, vänd på nuggets halvvägs genom tillagningstiden. Detta bidrar till en jämnare stekyta och krispighet.
 4. Anpassa Tiden: Beroende på din airfryers modell och de specifika nuggets du använder, kan tillagningstiden variera. Börja med att följa tillverkarens rekommendationer och justera vid behov.

Servering och Tillbehör

När dina frysta nuggets är färdiga i airfryern, är det dags att servera dem. De är utsökta på egen hand eller med klassiska tillbehör som ketchup, BBQ-sås eller en hemmagjord dipsås. För en balanserad måltid, komplettera med en sida av fräscha grönsaker, en krispig sallad, eller wokgrönsaker direkt från airfryern.

Frysta Nuggets i Airfryer

Frysta Nuggets i Airfryer

Att tillaga frysta nuggets i en airfryer är inte bara praktiskt och tidsbesparande utan också ett hälsosammare alternativ till traditionell fritering. Detta gör airfryern till ett utmärkt verktyg för alla som vill njuta av sina favoritsnacks på ett enklare och sundare sätt.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 312 kcal

Ingredienser
  

 • 500 g Frysta kycklingnuggets mängden beror på storleken på din airfryerkorg

Gör så här

 • Förvärm din airfryer till 200°C. Detta steg är viktigt för att få till en jämn och krispig yta på nuggets. Om din airfryer inte har en förvärmningsfunktion, låt den arbeta tom i några minuter för att nå önskad temperatur.
 • Placera de frysta nuggets i airfryerkorgen. Se till att sprida ut dem i ett enda lager för optimal luftcirkulation. Undvik att överlagra dem för att säkerställa att alla nuggets blir jämnt tillagade och krispiga.
 • Stek de frysta nuggets i airfryern i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. För bästa resultat, vänd på nuggets halvvägs genom tillagningstiden för att de ska bli jämnt krispiga på båda sidor.
 • De flesta frysta nuggets är förkokta och behöver bara värmas upp till en säker inre temperatur. Använd en kötttermometer för att försäkra dig om att nuggets har nått en inre temperatur på 74°C, vilket är säkert för konsumtion.
 • Servera de nygrillade nuggets direkt från airfryern medan de är varma och krispiga. De passar utmärkt med dina favoritsåser som ketchup, BBQ-sås, honungssenap eller ranchdressing.

Tips

För en komplett måltid, servera nuggets med en sida av fräscha grönsaker, coleslaw, eller en enkel sallad.
Nuggets i airfryer är också perfekta som en del av en större buffé eller som ett smakrikt tilltugg under spelkvällar och sammankomster.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 312kcal
Keyword chicken nuggets frysta, frysta chicken nuggets i airfryer, frysta nuggets i airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top