Vaniljmuffins Utan Ägg Recept – Äggfri muffins

Vaniljmuffins Utan Ägg

Att baka vaniljmuffins utan ägg är inte bara möjligt, utan resultatet kan bli överraskande läckert och saftigt. För alla som antingen inte äter ägg av hälsoskäl, allergier, eller som en del av en vegansk kost, erbjuder detta recept på vaniljmuffins utan ägg en fantastisk lösning. Här är ett enkelt och smakrikt recept som garanterat blir en favorit.

Varför Baka Utan Ägg?

Äggallergi är en av de vanligaste matallergierna, särskilt bland barn. Att baka muffins utan ägg gör att fler personer kan njuta av bakverk utan hälsorisker.

Många väljer en vegansk livsstil av etiska skäl, för djurens rättigheter, eller av miljömässiga skäl. Att undvika ägg och andra animaliska produkter är en central del av denna diet.

Att kunna baka utan ägg är en praktisk färdighet som säkerställer att du kan njuta av bakning även när du står inför oväntade ingrediensbrist.

Hur Påverkar Frånvaron av Ägg Muffins?

Ägg spelar en viktig roll i bakning genom att binda samman ingredienser och bidra till bakverkets struktur. Att hitta lämpliga ersättare är därför nyckeln till framgång.

Ägg bidrar även med fuktighet och kan påverka smaken av bakverk. Alternativa ingredienser måste kunna ge muffinsen både rätt konsistens och en god smak.

Alternativ till Ägg i Muffins

Mosa bananmuffins eller äppelmos muffins är populära alternativ som ger fuktighet och sötma, samtidigt som de agerar som bindemedel i muffinssmeten.

Chiafrön och linfrön, när de blandas med vatten, skapar en geléliknande konsistens som liknar äggets bindande egenskaper.

Kolsyrade drycker kan också användas för att ge bakverken en lätt och luftig struktur, även utan ägg.

Tips för Att Baka Vaniljmuffins Utan Ägg

När du använder äggsubstitut är det viktigt att vara noggrann med måtten för att säkerställa att smeten får rätt konsistens.

Bakning är en vetenskap, men också en konst. Våga experimentera med olika äggsubstitut för att hitta din favoritkombination.

Äggfria muffins kan ibland behöva kortare eller längre bakningstid. Håll ett öga på dina bakverk och gör ett stickprov för att testa när de är klara.

Vaniljmuffins Utan Ägg

Vaniljmuffins Utan Ägg

Att baka utan ägg behöver inte vara komplicerat eller begränsa dina bakningsmöjligheter. Dessa vaniljmuffins utan ägg bevisar att du kan skapa läckra, luftiga och tillfredsställande bakverk som alla kan njuta av, oavsett kostrestriktioner. Ge dem ett försök och upptäck hur enkelt och gott det kan vara!
4,60 från 5 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Dessert, muffins
Kök svenskt
Portioner 10 muffins
Kalorier 212 kcal

Ingredienser
  

 • 2,5 dl strösocker
 • 1 dl vegetabilisk olja t.ex. solrosolja eller rapsolja
 • 2,5 dl växtbaserad mjölk t.ex. soja-, havre- eller mandelmjölk
 • 1 msk vit vinäger eller äppelcidervinäger
 • 1 msk vaniljextrakt
 • 5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • En nypa salt

Gör så här

 • Förvärm ugnen till 175°C. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar eller smörj och mjöla plåten om du inte använder formar.
 • I en stor skål, vispa samman strösocker, vegetabilisk olja, växtbaserad mjölk, vinäger och vaniljextrakt tills allt är väl blandat. Vinägern hjälper till att aktivera bakpulvret och ger en lätt och luftig textur till muffinsen.
 • I en separat skål, sikta samman vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
 • Tillsätt de torra ingredienserna till de våta och rör om försiktigt tills allt precis har blandats. Var försiktig så att du inte överarbetar smeten; några klumpar är okej.
 • Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna, fyll varje form till ungefär två tredjedelar.
 • Baka i förvärmd ugn i cirka 18-20 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av en muffin kommer ut ren.
 • Låt muffinsen svalna i plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Tips

Dessa vaniljmuffins är utsökta som de är, men kan också serveras med ett lätt pudersocker på toppen för extra sötma, eller varför inte en klick sylt eller lemon curd för en fruktig twist.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 212kcal
Keyword äggfria muffins, äggfria vaniljmuffins, vaniljmuffins utan ägg
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top