Marinad till Fläskytterfilé Recept

Marinad till Fläskytterfilé

En välkomponerad marinad kan förvandla en enkel fläskytterfilé till en exceptionell måltid. Det är inte bara ett sätt att tillföra smak, utan också ett sätt att göra köttet mjukare och saftigare. Låt oss dyka in i konsten att skapa en perfekt marinad för fläskytterfilé!

Hemligheten Bakom en Bra Marinad

En bra marinad kombinerar syra (som hjälper till att mjuka upp köttet), olja (för fuktighet och för att bära smaker) och kryddor eller örter (för smak). Balansen mellan dessa komponenter är nyckeln till en framgångsrik marinad.

Anpassningsbar och Mångsidig

Marinader är fantastiska eftersom de är så anpassningsbara. Du kan experimentera med olika örter, kryddor och andra smaktillsatser för att skapa en marinad som passar just din smak.

Marinad till Fläskytterfilé

Marinad till Fläskytterfilé

Med denna marinad kommer din fläskytterfilé att få en underbar djup och rik smak som kommer att göra varje måltid till en fest. Smaklig måltid!
Inga betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid marinad
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 356 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung eller brunsocker
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk rosmarin färsk eller torkad
  • 1 tsk timjan färsk eller torkad
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  • Blanda Ingredienserna: I en skål, kombinera olivolja, vinäger, sojasås, honung eller brunsocker, vitlök, ingefära, rosmarin, timjan, salt och peppar. Rör om väl för att se till att alla ingredienser är väl blandade.
  • Marinera Köttet: Lägg fläskytterfilén i en återförslutningsbar plastpåse eller i en djup skål. Häll marinaden över köttet och se till att det är helt täckt. Förslut påsen eller täck över skålen.
  • Låt Marinera: Låt köttet marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten för bästa resultat.

Tips

Marineringstid: Ju längre köttet får marinera, desto mer smak och mörhet tillförs. Dock, var försiktig så att inte marinera det för länge, då syran kan börja bryta ner köttet för mycket.
Användning: Marinaden fungerar bra för grillning, stekning eller ugnsbakning.
Serveringstips: Servera den tillagade fläskytterfilén med dina favoritsidorätter, som potatis, ris eller en fräsch sallad.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 356kcal
Keyword Marinad till Fläskytterfilé
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top