Chili Bearnaise Recept

Chili Bearnaise

Chili bearnaise är en spännande variant av den traditionella bearnaisesåsen. Genom att lägga till chili till den klassiska såsen, kan man skapa en smakrik och kryddig sås som passar utmärkt till en mängd olika rätter, särskilt grillat kött. Men hur balanserar man smakerna i en chili bearnaise, och vilka tekniker är viktiga för att uppnå den perfekta konsistensen och smakprofilen?

Hemligheten bakom Chili Bearnaise

Chili Bearnaise är en spännande och smakrik variant av den klassiska bearnaisesåsen. Hemligheten bakom en framgångsrik Chili Bearnaise ligger i balansen mellan den traditionella bearnaisesåsens rika och smöriga smak med en väl avvägd hetta och kryddighet från chili. Här är några nyckelaspekter för att skapa en perfekt Chili Bearnaise:

 1. Kvalitetsingredienser: Som med alla såser är kvaliteten på ingredienserna avgörande. Använd färskt, högkvalitativt smör, äkta vinäger och de bästa tillgängliga örterna.
 2. Rätt Typ av Chili: Valet av chili är viktigt. Använd en sort som passar din önskade hetta. Det kan vara allt från en mildare jalapeño till en hetare habanero. Du kan också använda chilipulver eller chili flakes för en mer kontrollerad hetta.
 3. Balansera Smakerna: Nyckeln är att hitta den perfekta balansen mellan hetta, syra från vinägern, och den krämiga smaken av smör och äggulor. Det får inte överväldiga de mer subtila smakerna av dragon och andra kryddor som traditionellt används i bearnaisesås.
 4. Försiktig Tillagning: Bearnaise är en emulgerad sås som kräver försiktig tillagning för att förhindra att den skär sig. Såsen bör värmas upp långsamt och ständigt vispas för att behålla en jämn och silkeslen konsistens.
 5. Anpassa Efter Smak: Prova dig fram med mängden chili för att hitta en nivå av hetta som passar din smak. Kom ihåg att hetta kan intensifieras under tillagningen.
 6. Servering: Chili Bearnaise är utmärkt till grillat kött, fisk eller som en smakrik komponent i en gourmetmåltid.

Att göra Chili Bearnaise handlar alltså om att föra samman de klassiska elementen av bearnaisesås med en spännande het twist.

Kaloriinnehåll i Chili Bearnaise

Chili Bearnaise, precis som traditionell bearnaisesås, är en kaloririk sås på grund av sitt höga innehåll av smör och äggulor. Här är en uppskattning av kaloriinnehållet:

Kaloriinnehållet i Chili Bearnaise kan variera beroende på exakta ingredienser och proportioner som används i receptet. Generellt sett kan en vanlig portion av Chili Bearnaise (cirka 1 matsked eller 15 gram) innehålla ungefär 100-120 kalorier. Dessa kalorier kommer huvudsakligen från fettet i smöret och äggulorna. Tillsatsen av chili påverkar inte kaloriinnehållet nämnvärt, eftersom chili är mycket låg i kalorier.

Det är viktigt att notera att medan Chili Bearnaise är rik på smak och kan förhöja en måltid, så är det en sås som bör konsumeras måttligt, särskilt för de som är medvetna om sitt kaloriintag.

Chili Bearnaise

Chili Bearnaise

Denna chili bearnaise är en kreativ och smakrik tolkning av den klassiska bearnaisesåsen. Den kombinerar den rika smaken av bearnaise med en kryddig hetta från chili.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Sås
Kök Franskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 262 kcal

Ingredienser
  

 • 3 äggulor
 • 200 g smält smör
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • 1 msk finhackad färsk dragon
 • 1 finhackad chili anpassa efter önskad hetta
 • Salt och peppar efter smak

Gör så här

 • Kombinera äggulor och vitvinsvinäger i en värmetålig skål över ett vattenbad (utan att skålen rör vattnet).
 • Vispa kontinuerligt på låg värme tills blandningen tjocknar och blir ljus.
 • Ta bort skålen från värmen och vispa försiktigt i det smälta smöret, lite i taget, tills såsen blir tjock och krämig.
 • Rör i den finhackade chilin och dragonen.
 • Smaka av med salt och peppar.

Tips

Om såsen börjar skära sig, kan du tillsätta några droppar kallt vatten och vispa kraftigt.
För en mildare sås, använd en chili med lägre hetta eller minska mängden chili.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 262kcal
Keyword chili bearnaise, chili bearnaise sauce, chilibearnaise
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top