Go Back
+ servings
Chili Bearnaise

Chili Bearnaise

Denna chili bearnaise är en kreativ och smakrik tolkning av den klassiska bearnaisesåsen. Den kombinerar den rika smaken av bearnaise med en kryddig hetta från chili.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Sås
Kök Franskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 262 kcal

Ingredienser
  

  • 3 äggulor
  • 200 g smält smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1 finhackad chili anpassa efter önskad hetta
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Kombinera äggulor och vitvinsvinäger i en värmetålig skål över ett vattenbad (utan att skålen rör vattnet).
  • Vispa kontinuerligt på låg värme tills blandningen tjocknar och blir ljus.
  • Ta bort skålen från värmen och vispa försiktigt i det smälta smöret, lite i taget, tills såsen blir tjock och krämig.
  • Rör i den finhackade chilin och dragonen.
  • Smaka av med salt och peppar.

Tips

Om såsen börjar skära sig, kan du tillsätta några droppar kallt vatten och vispa kraftigt.
För en mildare sås, använd en chili med lägre hetta eller minska mängden chili.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 262kcal
Keyword chili bearnaise, chili bearnaise sauce, chilibearnaise
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!