Förvärm ugnen till 175 grader Celsius. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
I en stor skål, blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt tills det är väl kombinerat.
I en annan skål, vispa ihop det smälta smöret, äggen och creme fraiche (eller grekisk yoghurt) tills det är väl blandat.
Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och rör om tills smeten är jämn.
Blanda i hackad skinka, riven ost, finhackad paprika, purjolök och svartpeppar.
Fördela smeten jämnt mellan de 12 muffinsformarna, fyll varje form till ungefär 2/3.
Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de är gyllene och en provsticka kommer ut ren när den sätts i mitten av en muffin.
Låt muffinsen svalna i formen i några minuter innan du tar bort dem och låter dem svalna helt på ett galler.