Starka nudlar är en snabb och enkel måltid som bjuder på en härlig kombination av asiatiska smaker och hetta. Detta recept är flexibelt och kan anpassas efter dina smakpreferenser samt kompletteras med olika proteinkällor för en mer näringsrik och mättande rätt.
2mskostronsåseller hoisinsås för en vegansk variant
1tsksocker
Salt och peppar efter smak
Valfritt protein tofu, kyckling, biff, räkor eller ägg
Toppingskoriander, limeklyftor och hackade jordnötter
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten när de är klara. Ställ åt sidan.
Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna eller wok på medelvärme. Tillsätt den finhackade löken, vitlöken och ingefäran och fräs i några minuter tills löken mjuknar och blir genomskinlig.
Tillsätt sambal oelek eller chiliflakes (anpassa mängden efter hur starkt du vill ha det) och rör om för att kombinera med löken, vitlöken och ingefäran.
Lägg i paprika och sockerärtor eller haricots verts och fräs i ytterligare några minuter tills grönsakerna blir mjuka men fortfarande krispiga.
Om du valt att tillsätta protein, lägg det i pannan och stek tills det är genomkokt. För tofu, stek tills den är gyllene och krispig på utsidan. För kyckling, biff och räkor, stek tills de är genomstekta. Om du använder ägg, gör en liten grop i mitten av pannan och knäck ägget där, rör om och låt det steka tills det är helt genomkokt.
Tillsätt de kokta nudlarna, sojasås, ostronsås (eller hoisinsås) och socker. Rör om för att se till att alla ingredienser är väl blandade och nudlarna är täckta med såsen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, salt och peppar efter smak.
Tips
Servera de starka nudlarna i skålar och toppa med färsk koriander, limeklyftor och hackade jordnötter. Njut av din smakrika och snabblagade måltid!