Go Back
+ servings
gochujangsås

Gochujangsås - Go chu jang sås

Gochujangsås (Go chu jang sås) är en kryddig och smakrik sås från Korea som baseras på den fermenterade chilipastan gochujang. Här är ett enkelt recept för att göra din egen gochujangsås:
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Sås
Kök Koreanska
Portioner 1 portion
Kalorier 180 kcal

Ingredienser
  

  • 4 msk gochujang koreansk chilipasta
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung eller agavesirap justera efter smak
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 2 msk finhackad salladslök
  • 1 tsk sesamfrön valfritt

Gör så här

  • I en skål, blanda gochujang, sojasås, risvinäger, sesamolja och honung eller agavesirap. Rör om tills alla ingredienser är väl kombinerade och såsen är jämn.
  • Tillsätt den finhackade vitlöken, ingefäran och salladslöken i såsen och rör om.
  • Om du vill, kan du toppa såsen med sesamfrön för extra smak och textur.
  • Smaka av och justera sötma och krydda efter behov. Om du föredrar en tunnare konsistens kan du tillsätta lite vatten.

Tips

Gochujangsås kan användas som dipp, marinad eller smaksättning för olika rätter, som stekt ris, nudlar, grillade grönsaker och tofu. Förvara såsen i en lufttät behållare i kylskåp i upp till en vecka.

Nutrition

Kalorier: 180kcal
Keyword chilipasta, Gochujangsås, koreansk chilipasta
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!