Go Back
+ servings
pannkakor utan ägg

Pannkakor utan ägg

Ett läckert och enkelt recept på pannkakor utan ägg som är perfekt för personer med äggallergier eller när du har inte ägg.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Pannkakor
Kök Amerikansk
Portioner 10 pannkakor
Kalorier 130 kcal

Ingredienser
  

  • 125 g vetemjöl
  • 25 g socker
  • 10 g bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 240 ml mjölk
  • 30 ml vegetabilisk olja

Gör så här

  • I en medelstor skål, vispa ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
  • Tillsätt mjölk och vegetabilisk olja till skålen och rör om tills det precis är blandat. Var försiktig så att du inte överarbetar smeten, eftersom det kan göra pannkakorna sega.
  • Värm upp en stekpanna eller stekbord på medelhög värme. När det är varmt, häll ungefär 60 ml av smeten för varje pannkaka på stekpannan.
  • Stek pannkakorna i 1-2 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  • Servera pannkakorna varma med dina favorittillbehör, såsom lönnsirap, smör eller frukt.

Tips

Servera dem med dina favorittillbehör och njut av en läcker frukost eller brunch!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 130kcal
Keyword äggfria pannkakor, pannkakor utan ägg
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!