I en stor skål, blanda ihop olivolja, citronsaft, pressad vitlök, rökt paprikapulver, chiliflakes, salt och svartpeppar. Rör om så att alla ingredienser kombineras väl.
Lägg de skalade räkorna i skålen med marinaden och rör om så att alla räkor täcks ordentligt. Täck skålen med plastfolie och låt räkorna marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, men helst upp till 2 timmar för bästa smak.
Förvärm grillen till hög värme. Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i minst 30 minuter innan för att förhindra att de bränns på grillen.
Trä räkorna på spett, lämna lite utrymme mellan varje räka så att de kan grillas jämnt.
Grilla räkspetten på den förvärmda grillen i 2-3 minuter per sida, eller tills räkorna är genomskinliga och har fått en fin grillad yta. Var försiktig så att inte övergrilla, då räkorna snabbt kan bli torra.
Lägg upp de grillade räkorna på ett serveringsfat och garnera med hackad persilja eller koriander. Servera med citronklyftor vid sidan om för extra fräschör.