Go Back
+ servings
Bullar utan Jäst

Bullar utan Jäst

Dessa bullar utan jäst är ett snabbt och enkelt alternativ till traditionella jästbullar. De är perfekta för en hastig fika och kan smaksättas på många olika sätt.
5 från 4 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid bröd
Kök svenskt
Portioner 12 bullar
Kalorier 198 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 250 ml mjölk

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
  • Tärna smöret och nyp in det i mjölblandningen tills det liknar grova smulor.
  • Tillsätt mjölken och rör om tills allt precis kombinerats till en deg.
  • Dela degen i 12 delar och forma till bullar.
  • Placera bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Tips

För kanelbullar, tillsätt 1 tsk kanel och 1 tsk kardemumma till mjölblandningen.
För en matigare variant, tillsätt riven ost och hackade örter till degen.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 198kcal
Keyword baka utan jäst bullar, bullar med bakpulver, bullar utan jäst, snabba bullar utan jäst
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!