Havreflarn med Smörkräm
Dessa havreflarn med smörkräm kombinerar den nötiga och krispiga texturen av havreflarn med den söta och lena smaken av smörkräm, vilket skapar en oemotståndlig svensk klassiker.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 28 minuter
Måltid Dessert
Kök svenskt
Portioner 20 kakor
Kalorier 147 kcal
För Havreflarn: 100 g smör 2 dl havregryn 1 dl socker 1 msk vetemjöl 1 msk ljus sirap 1 tsk bakpulver 2 msk mjölk För Smörkräm: 100 g mjukt smör 1.5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda det med havregryn, socker, mjöl, sirap, bakpulver och mjölk till en jämn smet.
Klicka ut små mängder av smeten på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 175°C i 6-8 minuter tills de är gyllenbruna.
Låt flarnen svalna och stelna.
För smörkrämen, vispa smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir ljust och fluffigt.
Bred smörkrämen på ena sidan av ett havreflarn och lägg ett annat ovanpå för att skapa en "sandwich".
Havreflarn kan också doppas i smält choklad för en extra touch av lyx.
För en twist, tillsätt lite kanel eller kardemumma i smörkrämen.
Gustav Hassert
Kalorier: 147 kcal
Keyword dubbla havreflarn med smörkräm, havreflarn med fyllning, Havreflarn med Smörkräm