Go Back
+ servings
Friterad Aubergine

Friterad Aubergine

Aubergine, med sin köttiga textur och subtila smak, förvandlas till en riktig läckerhet när den friteras. Den gyllene skorpan ger en krispig kontrast till den krämiga insidan av auberginen. Detta enkla recept kommer att göra auberginen till stjärnan vid ditt nästa måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 197 kcal

Ingredienser
  

  • 2 medelstora auberginer skivade i 1 cm tjocka skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg lätt vispade
  • 2 dl ströbröd eller panko
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Olja för fritering

Gör så här

  • Börja med att salta aubergineskivorna på båda sidorna och låt dem stå i ca 10 minuter. Torka av överflödigt vatten med papper.
  • Förbered tre skålar – en med mjöl, en med vispat ägg och en med en blandning av ströbröd, salt och peppar.
  • Värm olja i en stor panna över medel-hög värme.
  • Doppa varje aubergineskiva först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödsblandningen.
  • Fritera skivorna i oljan tills de är gyllene på båda sidor. Det tar ungefär 2-3 minuter per sida.
  • Låt de friterade skivorna rinna av på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
  • Servera omedelbart med din favoritdipp eller sås.

Tips

Friterad aubergine kan serveras som en aptitretare, sidorätt eller till och med som huvudrätt. Det går också bra att lägga till dina favoritkryddor i ströbrödsblandningen för extra smak. Prova med lite rökt paprika eller chili för en kryddig twist!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 197kcal
Keyword Friterad Aubergine
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!