Go Back
+ servings
Friterad Tofu

Friterad Tofu

Friterad tofu är en läcker vegansk rätt med en krispig yta och ett mjukt, silkeslent inre. Tofun tar upp smaker mycket väl, vilket gör den till den perfekta kandidaten för fritering. När den är väl förberedd och friterad, kan tofun förvandlas från en enkel ingrediens till en stjärnrätt som kan njutas på egen hand eller läggas till i andra rätter.
4 från 2 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 198 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g fast tofu
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd eller panko
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk chilipulver valfritt
  • 2 dl sojagrädde eller annan vegansk mjölkersättning
  • Olja för fritering

Gör så här

  • Börja med att pressa ut överflödigt vatten från tofun. Använd kökshanddukar eller en tofu-press för att få bort så mycket vätska som möjligt.
  • Skär tofun i jämntjocka skivor eller tärningar, beroende på ditt önskemål.
  • I en skål, kombinera vetemjöl, salt, peppar, och eventuellt chilipulver.
  • Doppa varje tofu-skiva eller tärning i den veganska mjölkersättningen, och därefter rulla dem i mjölblandningen tills de är helt täckta.
  • Vänd dem sedan i ströbrödet eller panko för att få en extra krispig yta.
  • Hetta upp oljan i en stor panna eller fritös till cirka 180°C.
  • Fritera tofuskivorna eller tärningarna i oljan tills de är gyllene och krispiga. Detta tar ungefär 3-5 minuter.
  • Låt dem rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.
  • Servera omedelbart med din favoritsås eller tillsätt i andra rätter.

Tips

Friterad tofu är fantastiskt i asiatiska rätter som stir-fry, i sallader, eller som ett tilltugg med dipp!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 198kcal
Keyword Friterad Tofu
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!