Go Back
+ servings
Pistageglass

Pistageglass

Denna lyxiga hemgjorda pistageglass är full av rik, nötig smak. Den har en len och krämig textur, som kommer från användningen av både grädde och mjölk.
4,25 från 16 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Frysningstid 4 t
Total tid 4 t 25 minuter
Måltid Dessert, glass
Kök Svenska
Portioner 6 portioner
Kalorier 280 kcal

Ingredienser
  

  • 150 g osaltade pistagenötter
  • 500 ml grädde
  • 250 ml mjölk
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  • Krossa pistagenötterna i en matberedare till en grov konsistens.
  • Värm mjölken, grädden och sockret i en kastrull på medelvärme, rör om tills sockret är upplöst.
  • Lägg i de krossade pistagenötterna och vaniljextraktet till mjölk- och gräddblandningen, rör om.
  • Låt blandningen svalna och sedan sila bort pistagenötterna.
  • Häll blandningen i din glassmaskin och kör enligt tillverkarens anvisningar. Om du inte har en glassmaskin, häll blandningen i en behållare och frys i minst 4 timmar, rör om var 30:e minut under de första 2 timmarna för att bryta upp iskristallerna.
  • Njut av din hemgjorda pistageglass som den är eller med några extra krossade pistagenötter på toppen.

Tips

Denna hemgjorda pistageglass är ett perfekt sätt att avrunda en middag eller bara njuta av som en särskild behandling. Den nötiga smaken från pistagenötterna är oemotståndlig, och du kommer snabbt att förstå varför detta är en av världens mest populära glassmaker.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 280kcal
Keyword dessert med glass, hemmagjord pistageglass, Pistageglass
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!