Go Back
+ servings
Marinad till Flankstek

Marinad till Flankstek

Denna enkla men smakrika marinad till flankstek kommer att göra ditt kött saftigt, smakrikt och läckert. Med en kombination av syra, sötma och värme, förvandlar denna marinad din flankstek till en riktig smakexplosion.
4,50 från 2 betyg
Förberedelser 10 minuter
Marineringstid 2 t
Total tid 2 t 10 minuter
Måltid marinad, Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 1 flankstek
Kalorier 785 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl sojasås
  • 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk honung eller brun farin
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin

Gör så här

  • Kombinera alla ingredienser i en skål och rör om tills allt är väl blandat.
  • Lägg flanksteken i en ziplock-påse och häll marinaden över. Se till att köttet är helt täckt av marinaden.
  • Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, men helst över natten. Vänd på påsen några gånger under marineringstiden för att försäkra jämn fördelning av marinaden.
  • När det är dags att laga till köttet, ta bort det från marinaden och klappa torrt innan du grillar eller steker.

Tips

OBS: Kom ihåg att inte återanvända marinaden som köttet legat i till sås, utan koka i så fall upp den ordentligt först för att döda eventuella bakterier.
Denna marinad till flankstek kommer att höja ditt grillspel till nästa nivå och imponera på dina gäster med dess djupa, rika smaker.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 785kcal
Keyword Flankstek Sous Vide, Marinad till Flankstek
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!