Go Back
+ servings
Sås till Kallrökt Lax Dill och Citron

Sås till Kallrökt Lax | Dill och Citron

Den här krämiga dill- och citronsåsen är perfekt att servera tillsammans med kallrökt lax. Den friska smaken av dill och citron kompletterar den rökta laxen perfekt.
4,34 från 6 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 9 minuter
Måltid Sås
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 72 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk citronzest
  • 1 tsk socker
  • Salt och vitpeppar efter smak

Gör så här

  • Blanda crème fraiche, finhackad dill, citronsaft och citronzest i en skål.
  • Tillsätt socker och rör om tills det är väl blandat.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Låt såsen vila i kylskåp i minst en timme innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Servera såsen kall tillsammans med kallrökt lax.

Tips

Denna dill- och citronsås är både lätt och läcker, vilket gör den till en utmärkt följeslagare till kallrökt lax. Den balanserar perfekt mellan krämighet och syra, vilket tillför en extra dimension av smak till ditt måltid. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 72kcal
Keyword citron sås, dill sås, Kall Sås till Lax, Sås till Kallrökt Lax, sås till lax
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!