Go Back
+ servings
sockerfri kladdkaka

Sockerfri Kladdkaka

Älskar du kladdkaka men försöker undvika socker? Prova detta recept på sockerfri kladdkaka. Den är söt, chokladig och perfekt kladdig, precis som en traditionell kladdkaka, men innehåller inget tillsatt socker.
4,45 från 20 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Dessert, kaka
Kök svenskt
Portioner 8 portioner
Kalorier 178 kcal

Ingredienser
  

  • 2 ägg
  • 2 dl naturligt sötande medel t.ex. stevia, erythritol, eller en blandning
  • 100 g osaltat smör
  • 4 msk msk osötat kakaopulver
  • 2 dl mandelmjöl eller annat lågkolhydratmjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 175°C och smörj en rund bakform (20 cm i diameter).
  • Smält smöret i en kastrull på låg värme.
  • I en separat skål, vispa ihop ägg och det naturliga sötmedlet tills det blir ljust och fluffigt.
  • Blanda i det smälta smöret, osötat kakaopulver, mandelmjöl, vaniljextrakt och en nypa salt.
  • Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kakan ska vara fast på ytan men kladdig inuti.
  • Låt kakan svalna innan du skär i den. Servera som den är eller tillsammans med en klick grädde eller bär.

Tips

Njut av denna sockerfria kladdkaka, en hälsosammare variant på en svensk favorit!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 178kcal
Keyword kladdkaka sockerfri, kladdkaka utan socker, sockerfri kladdkaka
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!