Go Back
+ servings
Kladdkaka Utan Smör

Kladdkaka Utan Smör

Kladdkaka är en svensk favorit när det kommer till efterrätter. Denna version av kladdkaka kräver ingen smör, vilket gör den till ett bra alternativ för de som vill minska mängden mejeriprodukter i deras kost.
3,13 från 74 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Dessert
Kök svenskt
Portioner 8 portioner
Kalorier 204 kcal

Ingredienser
  

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl neutral olja t.ex. solrosolja eller rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Förvärma ugnen till 175 grader C och smörj en 20 cm kakform eller täck den med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, vispa ägg och socker tills blandningen blir ljus och fluffig.
  • Tillsätt oljan och rör om väl.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  • Lägg till de torra ingredienserna till ägg- och sockerblandningen, och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  • Häll smeten i kakformen och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. Kakan ska vara fast på ytan men kladdig inuti.
  • Låt kakan svalna innan servering. Servera som den är eller med lite grädde eller glass.

Tips

Observera att kladdkakan kommer att fortsätta att sätta sig när den svalnar, så ta den ur ugnen när den fortfarande är lite kladdig i mitten.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 204kcal
Keyword baka kaka utan smör, chokladkaka utan smör, kladdkaka med rapsolja, kladdkaka utan smör
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!