Go Back
+ servings
Pannkakor 1 ägg

Pannkakor med 1 ägg - Enkla

Dessa traditionella svenska pannkakor är lätta att göra med bara ett ägg. De är mjuka, fluffiga och perfekta för frukost, lunch eller middag.
4,25 från 8 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Pannkakor
Kök svenskt
Portioner 8 pannkakor
Kalorier 89 kcal

Ingredienser
  

  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Smör för stekning

Gör så här

  • Vispa ägget lätt i en skål.
  • Tillsätt mjöl, socker och salt i skålen med ägget. Blanda tillsammans till en smidig smet.
  • Tillsätt mjölken lite i taget under konstant omrörning för att undvika klumpar.
  • Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Värm en stekpanna med lite smör på medelvärme.
  • Häll en lagom mängd smet i pannan och sprid ut den genom att luta pannan åt olika håll. Stek pannkakan tills den blivit gyllenbrun på undersidan, cirka 2-3 minuter.
  • Vänd pannkakan och stek tills andra sidan också är gyllenbrun.
  • Upprepa med resten av smeten.
  • Servera de varma pannkakorna med ditt favorittillbehör som sylt, grädde, färsk frukt eller bara med lite socker.

Tips

Dessa pannkakor är perfekta för en lätt måltid när som helst på dagen, och kan göras med ingredienser du redan har hemma. Smaklig måltid!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 89kcal
Keyword Pannkakor 1 ägg
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!