Go Back
+ servings
Sushi guide | Nigiri, Maki, Sashimi, Uramaki

Sushi guide | Nigiri, Maki, Sashimi, Uramaki

Detta är ett standardrecept för sushi som passar bra för både nybörjare och erfarna hemmakockar. Följ dessa enkla steg för att skapa fantastisk sushi hemma och imponera på familj och vänner med dina kulinariska färdigheter. Med rätt ingredienser och noggrannhet kommer du snart att njuta av en läcker och autentisk sushi-upplevelse.
5 från 2 betyg
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t
Måltid sushi
Kök Japanskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 278 kcal

Ingredienser
  

  • 400 ml sushiris
  • 600 ml vatten
  • 30 ml risvinäger
  • 10 g socker
  • 5 g salt
  • 8 nori sjögräs ark
  • Fyllningar t.ex. 200 g färsk lax, 200 g räkor, 1 avokado, 1 gurka
  • Sojasås
  • Wasabi
  • Inlagd ingefära gari

Gör så här

  • Skölj sushiriset i kallt vatten för att avlägsna eventuellt överflödigt stärkelse. Låt det rinna av ordentligt.
  • Koka riset genom att tillsätta det sköljda riset och vattnet i en kastrull. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till låg. Låt det sjuda under lock i cirka 15 minuter eller tills vattnet är absorberat och riset är mjukt. Ta sedan bort från värmen och låt riset svalna något.
  • Under tiden kan du förbereda sushivinäger genom att blanda risvinäger, socker och salt i en liten skål. Värm blandningen försiktigt i mikrovågsugnen eller på spisen tills sockret och saltet har lösts upp. Låt sushivinägern svalna.
  • Häll den svalnade sushivinägern över riset och blanda försiktigt med en rispaddel eller träsked tills vinägern har fördelats jämnt i riset. Var noga med att inte överarbeta riset.
  • Förbered dina sushi-fyllningar genom att skära dem i tunna strimlor eller bitstora bitar.
  • Placera ett nori-ark på en sushimatta eller en ren, fuktig kökshandduk.
  • Fukta händerna med vatten för att undvika att riset fastnar. Ta en handfull sushi ris och fördela det jämnt över nori-arket, lämna cirka 1 centimeter ovanför.
  • Placera dina önskade fyllningar i en linje över mitten av riset.
  • Rulla sushi tätt med hjälp av sushimattan eller handduken, börja från den nedre kanten och rulla uppåt. Använd lätt tryck för att hålla rullen stadig.
  • Fukta en vass kniv och skär sushi-rullen i bitstora bitar, torka av kniven mellan varje snitt.
  • Upprepa processen med de återstående ingredienserna för att göra fler sushi-rullar.
  • Servera sushi-rullarna med sojasås, wasabi och inlagd ingefära.
  • Njut av din hemlagade sushi som en läcker och tillfredsställande måltid eller dela den med vänner och familj för en trevlig sushi-upplevelse!

Tips

Observera: Detta är ett grundläggande sushi-recept, och det finns många variationer och kreativa kombinationer att prova baserat på dina preferenser. Anpassa mängden fyllningar efter behov och smak.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 278kcal
Keyword Chirashi sushi, Inari sushi, Maki sushi, Nigiri sushi, Sashimi sushi, Temaki sushi, uramaki sushi
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!