Go Back
+ servings
Fluffiga Amerikanska Pannkakor

Fluffiga Amerikanska Pannkakor

Dessa fluffiga amerikanska pannkakor är perfekta för en lyxig helgfrukost eller brunch. De är tjocka, mjuka och mycket smakrika, speciellt när de serveras med lönnsirap och smör.
3,46 från 11 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Pannkakor
Kök Svenska
Portioner 6 pannkakor
Kalorier 187 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • 2 msk smält smör
  • Smör till stekning

Gör så här

  • I en stor skål, kombinera vetemjöl, bakpulver, salt och strösocker.
  • I en annan skål, vispa ihop mjölk, ägg och smält smör.
  • Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör om tills det bara är kombinerat. Låt smeten stå i 5 minuter för att tjockna något.
  • Värm en stekpanna eller gärna en gjutjärnspanna på medelhög värme. Tillsätt en liten klick smör och låt det smälta.
  • Använd en 1/4-kopp mått för att hälla smeten på stekpannan. Laga tills bubblor börjar bildas på ytan, sedan vänd och stek på andra sidan tills gyllenbrun.
  • Servera omedelbart med lönnsirap, färsk frukt, eller dina favorit pannkaka pålägg.

Tips

För en mer proteinrik frukost, prova att servera dina pannkakor med grekisk yoghurt och en nypa nötter eller frön.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 187kcal
Keyword amerikanska pannkakor banan, Fluffiga Amerikanska Pannkakor
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!