Go Back
+ servings
Fetaostsås Recept

Fetaostsås

En krämig och smakrik sås med fetaost som går utmärkt till sallader, grillat kött och fisk.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Sås
Kök grekisk
Portioner 4 portioner
Kalorier 138 kcal

Ingredienser
  

  • 200 g fetaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften från 1/2 citron
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 msk färsk hackad persilja

Gör så här

  • Smula fetaosten i en skål.
  • Tillsätt creme fraiche och pressa i vitlök.
  • Tillsätt citronsaft, salt, peppar och hackad persilja.
  • Rör om tills allt är väl blandat.
  • Låt såsen stå i kylskåp i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna utvecklas.

Tips

Observera: Denna sås kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 138kcal
Keyword Fetaostsås, grekisk sås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!