Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fetaostsås
En krämig och smakrik sås med fetaost som går utmärkt till sallader, grillat kött och fisk.
5
från 1 betyg
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
5
minuter
Tillagningstid
5
minuter
Total tid
10
minuter
Måltid
Sås
Kök
grekisk
Portioner
4
portioner
Kalorier
138
kcal
Ingredienser
1x
2x
3x
200
g
fetaost
2
dl
creme fraiche
1
vitlöksklyfta
Saften från 1/2 citron
Salt och svartpeppar efter smak
1
msk
färsk hackad persilja
Gör så här
Smula fetaosten i en skål.
Tillsätt creme fraiche och pressa i vitlök.
Tillsätt citronsaft, salt, peppar och hackad persilja.
Rör om tills allt är väl blandat.
Låt såsen stå i kylskåp i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna utvecklas.
Tips
Observera: Denna sås kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier:
138
kcal
Keyword
Fetaostsås, grekisk sås
Dela på Pinterest
Mention
@SwedEats
or tag
#SwedEats
!