Go Back
+ servings
Sås till Kyckling

Sås till Kyckling

En lätt och smakfull sås perfekt för att höja smaken på din kyckling. Denna krämiga sås med vitlök och örter är ljuvligt len och lyfter fram smakerna i din kycklingrätt.
4,04 från 32 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Sås
Kök Amerikansk
Portioner 4 portioner
Kalorier 98 kcal

Ingredienser
  

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Börja med att finhacka vitlöksklyftorna.
  • Värm en stekpanna över medelvärme och lägg i smöret. Lägg i vitlöken när smöret börjar smälta och fräs tills den blir gyllene, var försiktig så att den inte bränns.
  • Tillsätt hönsbuljongen och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i cirka 3 minuter.
  • Tillsätt grädden, persilja och timjan. Rör om tills allt är väl blandat. Låt det koka på låg värme i ytterligare 5 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. Din sås till kyckling är nu klar att serveras!

Tips

Denna sås är perfekt för att servera över grillad eller stekt kyckling, och den passar också bra med ris eller potatis på sidan. Du kan förvara eventuell överbliven sås i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 98kcal
Keyword Gochujangsås, kyckling
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!