Go Back
+ servings
Gyoza med fläskfärs

Gyoza med fläskfärs

Gyoza är japanska dumplings som är populära både i Japan och runt om i världen. De är oftast fyllda med en blandning av kött och grönsaker, och steks till perfektion. Här kommer vi att gå igenom hur du gör dessa läckerheter hemma.
5 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Gyoza, Tillbehör
Kök Japanskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 238 kcal

Ingredienser
  

  • 200 gram fläskfärs
  • 1/2 huvud vitkål
  • 2 vårlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 paket gyoza-skal
  • 1 msk matolja för stekning

Gör så här

  • Hacka vitkålen och vårlökarna fint. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
  • Blanda fläskfärsen, vitkålen, vårlöken, vitlök, ingefära, sojasås och sesamolja i en stor skål.
  • Lägg en liten mängd fyllning i mitten av varje gyoza-skal. Fukta kanterna med vatten, vik över till en halvmåne och nyp ihop kanterna för att försegla.
  • Värm matoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i gyozas med den platta sidan nedåt och stek i 3-4 minuter, eller tills undersidan är gyllenbrun.
  • Häll i cirka 120 ml vatten och täck genast pannan med ett lock. Låt gyozas ångkoka i 3-4 minuter, eller tills vattnet har kokat bort.
  • Servera dina hemgjorda gyozas varma med gyoza-sås för doppning.

Tips

Gyozas är mångsidiga och kan serveras som en aptitretare, sidorätt eller huvudrätt.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 238kcal
Keyword japanska dumplings
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!