Gyoza är japanska dumplings som är populära både i Japan och runt om i världen. De är oftast fyllda med en blandning av kött och grönsaker, och steks till perfektion. Här kommer vi att gå igenom hur du gör dessa läckerheter hemma.
Hacka vitkålen och vårlökarna fint. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
Blanda fläskfärsen, vitkålen, vårlöken, vitlök, ingefära, sojasås och sesamolja i en stor skål.
Lägg en liten mängd fyllning i mitten av varje gyoza-skal. Fukta kanterna med vatten, vik över till en halvmåne och nyp ihop kanterna för att försegla.
Värm matoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i gyozas med den platta sidan nedåt och stek i 3-4 minuter, eller tills undersidan är gyllenbrun.
Häll i cirka 120 ml vatten och täck genast pannan med ett lock. Låt gyozas ångkoka i 3-4 minuter, eller tills vattnet har kokat bort.
Servera dina hemgjorda gyozas varma med gyoza-sås för doppning.
Tips
Gyozas är mångsidiga och kan serveras som en aptitretare, sidorätt eller huvudrätt.