Go Back
+ servings
Bulgogi Recept

Koreansk Bulgogi

En koreansk klassiker med saftigt och smakrikt nötkött.
5 från 1 betyg
Förberedelser 1 t
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 1 t 10 minuter
Måltid Middag
Kök asian, Koreanska
Portioner 4 portioner
Kalorier 308 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g nötkött i tunna skivor t.ex. entrecôte
  • 1 päron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära ca 2 cm
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar till smak
  • 1 msk sesamfrön för garnering
  • 2 vårlökar skivade för garnering

Gör så här

  • Börja med att förbereda marinaden. Riv päronet, vitlöken och ingefäran i en skål. Tillsätt sojasås, sesamolja, råsocker och honung. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Lägg nötköttet i marinaden och se till att det är helt täckt. Låt stå i kylen i minst 1 timme, men helst över natten.
  • Förvärm en grillpanna eller stekpanna över medelhög värme. Lägg i köttet och stek tills det är brunat och helt genomstekt, cirka 3-4 minuter per sida.
  • Servera din Bulgogi varm, garnerad med sesamfrön och skivade vårlökar. Det är utmärkt att servera med kokt ris och kimchi för en fullständig koreansk måltid.

Tips

För bästa resultat med Bulgogi, försök att använda nötkött av hög kvalitet, som entrecôte, för dess marmorering och saftighet. Att marinera köttet över natten kommer också att göra en stor skillnad när det gäller smak. Kom ihåg att steka köttet snabbt på hög värme för att försegla smaken och hålla det saftigt.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 308kcal
Keyword Bulgogi, bulgogi marinad, koreansk bulgogi, koreansk mat bulgogi
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!