Rosta Hasselnötter I Ugn Recept

Rosta Hasselnötter i Ugn

Rostade hasselnötter är inte bara läckra utan också näringsrika, och att rosta dem hemma är enkelt. Genom att rosta hasselnötter förhöjs deras smak, och de får en härligt krispig konsistens. Rostade hasselnötter kan ätas som de är, användas i bakverk, eller som topping på sallader och andra rätter. Här är en enkel guide till hur du rostar hasselnötter hemma.

Rostade Hasselnötter i Recept

Rostade hasselnötter är kända för sin rika, nötiga smak och är en mångsidig ingrediens som kan användas i många olika sammanhang i köket. När hasselnötter rostas intensifieras deras smak och de får en härlig krispighet. Här är några exempel på hur rostade hasselnötter kan användas:

 1. I Bakverk: Rostade hasselnötter är en utmärkt ingrediens i bakverk som kakor, tårtor och muffins. De ger en djup nötig smak och en intressant textur.
 2. Som Topping: Strö över hackade rostade hasselnötter på yoghurt, gröt, eller glass för att ge en krispig och smakrik dimension.
 3. I Chokladprodukter: Hasselnötter och choklad är en klassisk kombination. De kan användas i hemgjorda chokladkakor, praliner eller i Nutella-liknande hasselnötskrämer.
 4. I Sallader: Hackade rostade hasselnötter är ett utmärkt tillskott i sallader, där de ger en härlig krispighet och nötig smak.
 5. I Pesto: För en twist på den traditionella peston, använd rostade hasselnötter istället för pinjenötter för att skapa en unik och smakrik pesto.
 6. I Ostarätter: Hasselnötter fungerar väl i kombination med olika ostar. Strö dem över en ostbricka eller blanda dem i en ostpaj.
 7. I Granola och Müsli: Lägg till hackade rostade hasselnötter i din hemgjorda granola eller müsli för extra näring och smak.
 8. Som Snacks: Rostade hasselnötter kan ätas som de är som ett näringsrikt och mättande snack.
 9. I Varmrätter: De kan även användas som ingrediens i varmrätter, till exempel i fyllningar till kötträtter eller som topping på en varm pasta.
 10. I Vegetariska och Veganska Rätter: Hasselnötter är ett bra alternativ för att tillföra protein och smak i vegetariska och veganska rätter.

Rostade hasselnötter är ett utmärkt sätt att tillföra nötighet och krispighet till en mängd olika rätter och är en uppskattad ingrediens för dess mångsidighet och rika smak.

Rosta Hasselnötter i Stekpanna

Det är absolut möjligt att rosta hasselnötter på en panna, och det är en utmärkt metod för att snabbt och enkelt framhäva nötternas naturligt rika och nötiga smak. Rostning på pannan kräver ingen förberedelse och är ett bra sätt att tillaga en mindre mängd hasselnötter.

Rosta Hasselnötter i Ugn

Rosta Hasselnötter i Ugn

Rostade hasselnötter är ett hälsosamt och läckert tillägg till många olika rätter. Genom att rosta dem själv hemma kan du njuta av deras fulla smak och krispiga konsistens.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 100 g
Kalorier 628 kcal

Ingredienser
  

 • Hasselnötter mängd efter eget behov

Gör så här

Förvärm Ugnen

 • Förvärm ugnen till 180°C.

Förbered Hasselnötterna

 • Sprid ut hasselnötterna i ett jämnt lager på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Se till att nötterna inte ligger på varandra för att säkerställa jämn rostning.

Rosta Hasselnötterna

 • Rosta hasselnötterna i ugnen i ca 10-15 minuter. Hasselnötterna är klara när de har en gyllenbrun färg och doftar nötigt.
 • Skaka bakplåten eller rör om nötterna några gånger under rostningen för att säkerställa att de rostas jämnt.

Ta Bort Skalen

 • Ta ut hasselnötterna från ugnen och häll dem direkt på en ren kökshandduk.
 • Vik handduken över nötterna och gnugga dem mot varandra. Detta hjälper till att ta bort de tunna skalen från nötterna.

Låt Hasselnötterna Svalna

 • Låt nötterna svalna helt. När de har svalnat, skilj nötterna från sina skal.

Tips

Håll ett öga på hasselnötterna mot slutet av rostningen, eftersom de kan gå från perfekt rostade till brända snabbt.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 628kcal
Keyword Rosta Hasselnötter, rosta nötter, rosta nötter i ugn, rostade hasselnötter
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top