Go Back
+ servings
Amerikanska pannkakor utan mjolk

Amerikanska pannkakor utan mjölk

Det här är ett läckert och enkelt recept på mjölkfria amerikanska pannkakor. Pannkakorna är mjuka och fluffiga och tillagas med vanliga ingredienser som vetemjöl, bakpulver, ägg och smör eller margarin.
3,53 från 82 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Pannkakor
Kök Amerikansk
Portioner 4 pannkakor
Kalorier 233 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin eller olja

Gör så här

  • Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en stor skål.
  • Tillsätt vatten till mjölblandningen och vispa samman tills allt är väl blandat.
  • Tillsätt äggen och vispa igen.
  • Tillsätt det smälta smöret eller margarinet och vispa igen.
  • Värm en stekpanna eller platta på medelhög värme och smörj den lätt med smör eller margarin.
  • Häll cirka 1/4 kopp av smeten för varje pannkaka i stekpannan. Stek i cirka 2-3 minuter på varje sida tills pannkakan är gyllenbrun.
  • Servera med din favorit-topping, som till exempel lönnsirap, bär eller Nutella.

Tips

Om du vill ha extra smak i dina pannkakor kan du tillsätta kanel eller vanilj i smeten. Du kan också experimentera med olika toppingar som banan, choklad eller jordnötssmör.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 233kcalProtein: 7gFat: 9gKolesterol: 92mgNatrium: 552mgFiber: 1gSocker: 4g
Keyword Amerikanska pannkakor utan mjölk
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!