Börja med att skära kycklingfiléerna i önskad storlek. Krydda bitarna generöst med salt och svartpeppar.
Förbered en paneringsstation med tre djupa tallrikar eller skålar. Placera vetemjöl i den första skålen, de uppvispade äggen i den andra, och panko i den tredje skålen.
Doppa först varje bit kyckling i vetemjölet, se till att skaka av överflödigt mjöl. Doppa sedan bitarna i det uppvis2pade ägget, och sist vänd dem i panko tills de är helt täckta.
Häll oljan i en djup stekpanna eller en fritös och värm till cirka 175°C. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen, om möjligt, för att säkerställa bästa resultat.
Lägg försiktigt i kycklingbitarna i den heta oljan och fritera i omgångar för att undvika att de klibbar ihop. Fritera tills de är gyllenbruna och helt genomkokta, vilket tar ungefär 3-4 minuter per sida beroende på storleken på bitarna.
När kycklingbitarna är färdigfriterade, ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på en tallrik täckt med hushållspapper för att bli av med överflödig olja.
Servera den friterade kycklingen varm, gärna med din favoritdipp som t.ex. en sötsur sås, BBQ-sås eller en enkel majonnäs- och vitlöksdipp.