Go Back
+ servings
Bullar med Torrjäst

Bullar med Torrjäst

Dessa bullar, gjorda med torrjäst, är både läckra och enkla att baka. De är perfekta för en mysig fikastund eller som ett hemgjort tilltugg till kaffet.
4,34 från 3 betyg
Förberedelser 1 t 20 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 1 t 35 minuter
Måltid bröd
Kök svenskt
Portioner 15 bullar
Kalorier 214 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g vetemjöl
  • 1 påse torrjäst 7 g
  • 250 ml mjölk ljummen
  • 75 g smör smält
  • 75 g socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • Valfri fyllning: kanel och socker sylt, etc.

Gör så här

  • Blanda torrjästen med vetemjöl i en stor skål.
  • Tillsätt den ljumma mjölken, smält smör, socker, ägg och salt till mjölblandningen och arbeta samman till en slät deg.
  • Låt degen jäsa under en duk i cirka 1 timme, eller tills den har dubblat sin storlek.
  • Kavla ut degen på en mjölad yta och lägg till din valda fyllning.
  • Rulla ihop degen och skär i bullar.
  • Låt bullarna jäsa på en plåt i ytterligare 30 minuter.
  • Grädda i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Tips

För en glansig yta, pensla bullarna med uppvispat ägg innan gräddning.
Variera fyllningen efter säsong och smak, exempelvis med äppelmos på hösten eller vaniljkräm för en extra lyxig touch.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 214kcal
Keyword baka bullar med torrjäst, bullar med torrjäst
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!