Go Back
+ servings
Brownie med Glasyr

Brownie med Glasyr

Denna brownie med glasyr kombinerar en rik och fuktig chokladkaka med en söt och glänsande glasyr, vilket skapar en oemotståndlig och dekadent dessert.
5 från 2 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Dessert
Kök Amerikanskt
Portioner 12 Brownies
Kalorier 278 kcal

Ingredienser
  

För Brownien:

  • 150 g osmält smör
  • 300 g socker
  • 75 g kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 100 g vetemjöl

För Glasyren:

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  • Smält smöret och blanda det med socker och kakao.
  • Tillsätt vaniljsocker och äggen, ett i taget, och vispa tills blandningen blir jämn.
  • Vänd försiktigt i vetemjölet till en jämn smet.
  • Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175°C i cirka 20-25 minuter.
  • För glasyren, smält chokladen tillsammans med smör och sirap över ett vattenbad.
  • Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
  • Låt glasyren stelna innan servering.

Tips

För en lyxigare variant, tillsätt hackade nötter eller chokladbitar i smeten.
Prova att tillsätta en nypa havssalt i glasyren för en intressant smakbrytning.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 278kcal
Keyword brownie i långpanna, brownie med glasyr
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!