Jägarsås är ett fantastiskt sätt att lägga till en djup och rik smak till enkla kötträtter. Denna sås är enkel att göra och kan enkelt anpassas efter din egen smakpreferens. Smaklig måltid!
1msk vetemjölTillval: om tjockare konsistens önskas
Gör så här
Steg 1: Förbered Champinjonerna och Löken
Rengör och skiva champinjonerna.
Finhacka löken och vitlöken.
Steg 2: Fräs Champinjonerna och Löken
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
Fräs den hackade löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
Tillsätt de skivade champinjonerna och fortsätt steka tills de blir gyllenbruna.
Steg 3: Tillsätt Vätska och Kryddor
Häll i rött vin eller köttbuljong och låt det reducera något.
Rör ner tomatpurén, grädden och örterna.
Låt såsen sjuda på låg värme tills den reducerar och tjocknar något. Om en tjockare konsistens önskas, kan du röra i lite vetemjöl utblandat i lite vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips
Jägarsåsen passar utmärkt till schnitzel, stekt eller grillat kött och är även god till pasta.
Garnera gärna med färska örter för en fräsch touch.
Gustav Hassert
Nutrition
Kalorier: 289kcal
Keyword Jägarsås, jägarschnitzel, sås till schnitzel, svampsås