Go Back
+ servings
Jägarsås sås till schnitzel

Jägarsås - Sås till Schnitzel

Jägarsås är ett fantastiskt sätt att lägga till en djup och rik smak till enkla kötträtter. Denna sås är enkel att göra och kan enkelt anpassas efter din egen smakpreferens. Smaklig måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Sås
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 289 kcal

Ingredienser
  

  • 250 g färska champinjoner skivade
  • 1 liten gul lök finhackad
  • 2 msk smör
  • 1-2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl rött vin eller köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • En nypa torkad timjan eller rosmarin
  • 1 msk vetemjöl Tillval: om tjockare konsistens önskas

Gör så här

Steg 1: Förbered Champinjonerna och Löken

  • Rengör och skiva champinjonerna.
  • Finhacka löken och vitlöken.

Steg 2: Fräs Champinjonerna och Löken

  • Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
  • Fräs den hackade löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt de skivade champinjonerna och fortsätt steka tills de blir gyllenbruna.

Steg 3: Tillsätt Vätska och Kryddor

  • Häll i rött vin eller köttbuljong och låt det reducera något.
  • Rör ner tomatpurén, grädden och örterna.
  • Låt såsen sjuda på låg värme tills den reducerar och tjocknar något. Om en tjockare konsistens önskas, kan du röra i lite vetemjöl utblandat i lite vatten.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips

  • Jägarsåsen passar utmärkt till schnitzel, stekt eller grillat kött och är även god till pasta.
  • Garnera gärna med färska örter för en fräsch touch.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 289kcal
Keyword Jägarsås, jägarschnitzel, sås till schnitzel, svampsås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!