Go Back
+ servings
Chokladmuffins utan Ägg

Chokladmuffins utan Ägg

Dessa chokladmuffins utan ägg är ett härligt tillskott till fikabordet och är så goda att ingen kommer att missta dem för att vara äggfria. Njut av ditt bakverk!
3 från 4 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Dessert
Kök svenskt
Portioner 12 muffins
Kalorier 154 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten eller växtbaserad mjölk
  • 1/2 dl vegetabilisk olja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt
  • Eventuellt 1/2 dl äppelmos eller mosad banan som äggersättning
  • Chokladbitar eller hackade nötter för extra smak och textur Tillval

Gör så här

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Förbered en muffinsplåt med muffinsformar.

Blanda Ingredienserna

  • I en stor skål, blanda samman alla torra ingredienser – mjöl, socker, kakao, bakpulver och salt.
  • I en annan skål, kombinera de våta ingredienserna – vatten/växtbaserad mjölk, olja och vaniljextrakt. Om du använder äppelmos eller mosad banan, blanda i detta också.
  • Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och blanda tills allt är väl kombinerat. Var försiktig så att du inte överarbetar smeten.
  • Rör försiktigt i chokladbitar eller nötter om du använder sådana.

Grädda Muffinsen

  • Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av en muffin kommer ut ren.
  • Låt muffinsen svalna i några minuter innan de tas ur formen.

Servering och Förvaring

  • Servera muffinsen varma eller låt dem svalna helt.
  • Muffinsen kan förvaras i en lufttät behållare i upp till en vecka.

Tips

Var försiktig så att du inte gräddar muffinsen för länge, eftersom de kan bli torra.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 154kcal
Keyword Chokladmuffins utan Ägg, Muffins utan ägg
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!