Go Back
+ servings
Kycklingvingar i Airfryer

Kycklingvingar i Airfryer

Detta recept för kycklingvingar i airfryer är ett utmärkt sätt att njuta av en klassisk rätt på ett hälsosammare sätt. Med minimal användning av olja och en enkel tillagningsprocess får du krispiga och smakrika vingar på nolltid.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 249 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk lökpulver

Gör så här

  • Förvärm din airfryer till 180°C.
  • Blötlägg kycklingvingarna i vatten och torka dem sedan torra med hushållspapper.
  • Blanda olivoljan med salt, svartpeppar, vitlökspulver och lökpulver i en stor skål.
  • Tillsätt kycklingvingarna i skålen och blanda ordentligt så att de täcks av kryddblandningen.
  • Lägg vingarna i airfryerkorgen och sprid ut dem så att de inte överlappar.
  • Tillaga i airfryern i ca 25-30 minuter, vänd dem halvvägs genom tillagningstiden.
  • Servera kycklingvingarna varma med din valda glasyr eller sås.

Tips

För att få en extra krispig yta, kan du öka temperaturen till 200°C under de sista 5 minuterna av tillagningstiden.
Var kreativ med smaksättningen. Prova att marinera vingarna i din favoritsås innan tillagning för en extra smakboost.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 249kcal
Keyword Kycklingvingar i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!