Go Back
+ servings
Marinad till Vildsvin

Marinad till Vildsvin

Denna marinad kommer att ge ditt vildsvinskött en fantastisk smak och göra det ännu mer utsökt och njutbart. Smaklig måltid!
4,75 från 4 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid marinad
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 387 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl rödvin gärna ett robust vin som tål viltets smak
  • 1/4 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk Worcestershiresås
  • 1 msk honung eller mörk sirap
  • 4 vitlöksklyftor krossade
  • 1 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 1 tsk senapspulver eller grovkornig senap
  • 1/2 tsk krossade enbär valfritt
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  • Blanda Ingredienserna: I en stor skål, kombinera rödvinet, olivoljan, balsamvinäger, Worcestershiresås, honung eller mörk sirap, krossade vitlöksklyftor, rosmarin eller timjan, senapspulver, enbär om används, salt och peppar. Rör om väl för att blanda.
  • Marinera Köttet: Lägg vildsvinsköttet i en återförslutningsbar plastpåse eller i en behållare med lock. Häll marinaden över köttet och se till att det är helt täckt. Förslut påsen eller behållaren.
  • Låt Marinera: Låt vildsvinsköttet marinera i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten för intensivare smak.

Tips

Marineringstid: Lång marineringstid är fördelaktig för vildsvin, då det hjälper till att mörka och tillföra smak till det robusta köttet.
Användning: Denna marinad passar utmärkt för vildsvin som ska grillas, rostas i ugn, eller långkokas.
Serveringstips: Servera det marinerade och tillagade vildsvinet med passande tillbehör som rotfrukter, viltmos eller en rustik sallad.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 387kcal
Keyword Marinad till Vildsvin
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!