Go Back
+ servings
Goma Dressing

Goma Dressing - Sesamdressing

Goma Dressing är en populär japansk dressing gjord på sesamfrön. Den är känd för sin rika och nötaktiga smak med en härlig balans av sött och salt. Den passar perfekt till grönsallader, kalla nudlar eller som en dipp.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid dressing
Kök Asiatiskt
Portioner 1 dl
Kalorier 455 kcal

Ingredienser
  

  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök finhackad

Gör så här

  • Börja med att rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Detta förhöjer deras nötiga smak.
  • Mortla sesamfröna lätt för att frigöra mer smak.
  • I en skål, kombinera de mortlade sesamfröna med sojasås, risvinäger, socker, sesamolja och majonnäs. Rör om väl.
  • Tillsätt den finhackade vitlöken och blanda igen.

Tips

För en tunnare konsistens kan du tillsätta lite vatten eller mer sesamolja.
För en vegansk version, använd vegansk majonnäs.
Dressingen kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 455kcal
Keyword Asiatisk dressing, Goma Dressing, sesamdressing
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!