Go Back
+ servings
Creme Fraiche Sås Recept

Creme Fraiche Sås

Krämig Crème Fraîche-sås är en läcker och mångsidig sås som passar perfekt som tillbehör till olika rätter. Dess milda och krämiga smak ger en härlig balans till olika maträtter, inklusive kyckling, fisk, grönsaker och potatis.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Sås
Kök svenskt
Portioner 2 portioner
Kalorier 45 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk färsk citronsaft
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja hackad (till garnering)

Gör så här

  • Blanda crème fraîche, majonnäs och dijonsenap i en skål tills det blir en jämn konsistens.
  • Tillsätt den pressade vitlöksklyftan och färsk citronsaft i såsen. Rör om väl.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter önskad smak.
  • Förvara såsen i kylskåpet i en tätslutande behållare tills servering.
  • Vid servering, strö över färsk hackad persilja för extra fräschhet och dekorativ touch.

Tips

Denna krämiga Crème Fraîche-sås är enkel att göra och kan förberedas i förväg för att spara tid vid matlagningen. Den passar utmärkt som sås, dressing eller dipp till olika rätter och kommer att bli en favorit på matbordet!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 45kcal
Keyword Creme Fraiche Sås
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!