Go Back
+ portioner

Vietnamesiska vårrullar - och sås

Vietnamesiska vårrullar är en läcker och fräsch maträtt som består av färska grönsaker, risnudlar och valfri fyllning som räkor, kyckling, tofu eller grönsaker, rullade i mjuka risplattor.
5 från 1 betyg
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 9 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Sidorätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 208 kcal

Ingredienser
  

För fyllningen:

  • 200 g risnudlar
  • 200 g räkor kan ersättas med kyckling, tofu eller grönsaker för en vegetarisk version
  • 1 morot
  • 1 gurka
  • Färsk koriander eller mynta valfritt
  • Risplattor för vårrullar rund eller fyrkantig form
  • Vatten att blötlägga risplattorna

För dippsåsen:

  • 4 msk fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 lime Saften
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • Chili valfritt, finhackad för extra hetta

Gör så här

  • Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är klara, skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl.
  • Skala och skär moroten och gurkan i tunna strimlor. För räkorna, skala och avlägsna svansen.
  • Fyll en stor skål med varmt vatten. Doppa en risplatta i vattnet i några sekunder tills den mjuknar och blir följsam. Lägg den på en ren, fuktig yta.
  • På den mjuka risplattan, placera en liten mängd risnudlar, räkor, morot- och gurkstrimlor samt färsk koriander eller mynta längs med kanten på plattan.
  • Vik in sidorna av risplattan och rulla upp den tätt till en vårrulle. Upprepa processen med resten av ingredienserna tills de är använda.
  • För dippsåsen, blanda fisksås, risvinäger, socker, limejuice, finhackad vitlök och eventuellt finhackad chili i en liten skål. Rör om väl tills sockret lösts upp.
  • Servera vårrullarna med dippsåsen som doppning. Du kan också servera dem med salladsblad och mynta eller korianderblad för extra färg och smak.

Tips

Vårrullar är bäst att äta färska. Njut av dem som en aptitretare, sidorätt eller som en del av en lätt och hälsosam måltid.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 208kcal
Keyword Dippsås, Färska vårrullar, Räkor, Vegetariskt
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!